Прослава јубиларног рођендана на Белом двору (фото-видео)

0
2122


Принц Александар Карађорђевић приредио је у Краљевском двору гала вечеру поводом свог 70-тог рођендана, а вечери је присуствовао велики број великодостојника из целог света, представника политичког, јавног и културног живота Србије. На коктел и гала вечеру дошли су изасланик председника Србије др Оливер Антић, председник Скупштине Маја Гојковић, министар спољних послова Ивица Дачић, министар пољопривреде др Снежана Богосављевић Бошковић, народни посланик Драгомир Ј. Карић, председник Карић фондације Даница Карић, редитељ Радош Бајић, члан Крунског савета и песник Матија Бећковић, Руски и Амерички амбасадори Александар Васиљевич Чепурин и Мајкл Кирби са супругама као и многи други.

Домаћини су били принцеза Катарина и њихова деца принчеви Петар, Филип и Александар, Дејвид и Алисон и унуци Аманда и Мајкл.

Прослави рођендана су присуствовали, поред осталих, краљ Карл Густав и Краљица Силвија од Шведске, принц Алберт од Монака, којем је то прва посета Србији, шпанска краљица мајка Софија, бугарски цар Симеон и царица Маргарита, принцеза Маргарета од Румуније и Принц Раду, принц Никола Петровић Његош од Црне Горе.

На двору српског престолонаследика угошћени су и принц Рад Бин Заид од Јордана и принцеза Мајда Рад Заид, принц Лудвиг од Бадена, принц Амин Ага Кан, принцеза Ира од Фурс…

За бројне званице приређен је коктел, а затим и премијерно приказивање кратког документарног филма о принцу Александру.

Sequence 145.00_07_37_03.Still001

Својим наступом рођенданско славље улепшали су Сања Илић и „Балканика“ са музичким програмом „Балкан концепт“, након чега је уприличена гала вечера.

Принц Александар је гостима поручио да је за некога ко је вољом судбине и игром историје рођен у изгнанству, проглашен за државног непријатеља у другој години живота, чињеница да свој 70-ти рођендан прославља рехабилитован, у отаџбини, у свом дому, са својим народом и међу пријатељима које је стекао у свету, нешто о чему је читавог живота сањао.

Принц Александар је истакао да од Карађорђа до њега постоји континуитет служења народу и држави и нагласио да је, док постоји дом Карађорђев, част служења народу и држави непорецива дужност, обавеза и одговорност, јер потичу из народа и та чињеница их судбински обавезује.

„Борили смо се заједно за правду, демократију, људска права, слободу, поштовање сваке вере, етничког порекла, за државу равноправних грађана, која је равноправна са осталим државама и уважавана од њих, за заједницу мира, слоге и напретка“, закључио је принц Александар.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име