Prikupljena pomoć za decu s autizmom! PSS-BK Subotica organizovao humanitarno veče (VIDEO)

0
2540

Preko 300 ljudi sinoć je u veoma prijatnom ambijentu sale „Zorica“ u Subotici, zajendno sa 18 dece i odraslih, koji imaju fizičke ili psihofizičke smetnje u razvoju, ne samo prikupilo humanitarnu pomoć, već im omogućili da i oni osete da dolazi peeriod prazničkih raspoloženja. Bio je to i jedan od izazova ostalima. Naime, organizator humanitarne večeri je Gradski odbor Pokreta SNAGA SRBIJE – BK iz Subotice, a prikupljenja pomoć je podeljena gradskoj osranizaciji koja brine o autističnoj deci i Udruženju sa psihofizičkm smetrnajma starijih osoba.

Bilo je to veče u kome se 18 štićenika ovih organizacija prvi put našlo u jednom takvom ambijentu. Zapravo – prvi put prekoračilo prag u svet van njihovih institucija. Utoliliko je to veći izazov svim ostalim organizacijama PSS- BK u Srbiji da razmišljaju o načinu kako da pokažu da je reč o poličkom pokretu koji i u praksi dokazuje da odista čini sve da Srbija ne samo gradi i radi, već i da se menja u mnogo čemu što nam je ostalo u nasleđu. Drugim rečima-da bude država zadovoljnih građana i zemlja u kojoj se ne samo opštine i državni organi, već i politički pokreti, brinu i o onima koji nisu imali tu sreću da sami mogu da brinu o sebi.

Zanimljiva je i činjenica da ima neke simbolike i u izboru mesta u kome je održana ta humanitarna večera. Sala „Zorica“ dobila je ime po Zorici Grbić, koju je porodica Grbić usvojila i odgajila. I svi zaposleni su svojevremeno bili usvojenici kao deca bez roditelja. Dakle, od kuvara i kuvareica, šankera, kelnera do čistačice, koji danas imaju svoje porodice, a i dalje rade u Sali „Zorica“,prošli su put od napuštene ili dece bez roditelja. Čudna podudarnost,a li i najbolje mesto u kome su članovi Pokreta SNAGA SRBIJE-BK mogli da održe svoje humanitarno veče.

Članovi PSS-BK iz Subotice, njih oko 300, ali i dvadesetak građana koji su te večeri ne samo prisustvovali već i potpisali pristupnice, priložili su i značajnu sumu novca. Međutim, bitnije od toga je – učinili su to zajedno sa štičenicima udruženja osoba sa psiho- fizičkim smetnjama, koji su izišli u svet i osetili da nisu zaboravljeni i da mogu da dele i radost sa ostalima.

Posebo priznanje valja odati predsednici Gradskog odbora PSS- BK Subotice Sanji Kojić, koja je uspela da za nešto više od mesec dana PSS-BK u Subotici ponovo bude politička organizacija, koja će da okuplja sve kojima je stalo da Subotica vrati svoj sjaj i značaj u ovom delu Srbije. Iz centrale PSS- BK iz Beograda, večeri su prisustvovali Persa Minjović, dr Zlata Lončar Ćetković, Mirko Stamenković, Marko Biljić i Radoslav Milanović.

Realizacuju akcije pomogla je i Karić fondacija.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime