Прикупљена помоћ за децу с аутизмом! ПСС-БК Суботица организовао хуманитарно вече (ВИДЕО)

0
2542

Преко 300 људи синоћ је у веома пријатном амбијенту сале „Зорица“ у Суботици, зајендно са 18 деце и одраслих, који имају физичке или психофизичке сметње у развоју, не само прикупило хуманитарну помоћ, већ им омогућили да и они осете да долази пеериод празничких расположења. Био је то и један од изазова осталима. Наиме, организатор хуманитарне вечери је Градски одбор Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК из Суботице, а прикупљења помоћ је подељена градској осранизацији која брине о аутистичној деци и Удружењу са психофизичкм сметрнајма старијих особа.

Било је то вече у коме се 18 штићеника ових организација први пут нашло у једном таквом амбијенту. Заправо – први пут прекорачило праг у свет ван њихових институција. Утолилико је то већи изазов свим осталим организацијама ПСС- БК у Србији да размишљају о начину како да покажу да је реч о поличком покрету који и у пракси доказује да одиста чини све да Србија не само гради и ради, већ и да се мења у много чему што нам је остало у наслеђу. Другим речима-да буде држава задовољних грађана и земља у којој се не само општине и државни органи, већ и политички покрети, брину и о онима који нису имали ту срећу да сами могу да брину о себи.

Занимљива је и чињеница да има неке симболике и у избору места у коме је одржана та хуманитарна вечера. Сала „Зорица“ добила је име по Зорици Грбић, коју је породица Грбић усвојила и одгајила. И сви запослени су својевремено били усвојеници као деца без родитеља. Дакле, од кувара и кувареица, шанкера, келнера до чистачице, који данас имају своје породице, а и даље раде у Сали „Зорица“,прошли су пут од напуштене или деце без родитеља. Чудна подударност,а ли и најбоље место у коме су чланови Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК могли да одрже своје хуманитарно вече.

Чланови ПСС-БК из Суботице, њих око 300, али и двадесетак грађана који су те вечери не само присуствовали већ и потписали приступнице, приложили су и значајну суму новца. Међутим, битније од тога је – учинили су то заједно са штиченицима удружења особа са психо- физичким сметњама, који су изишли у свет и осетили да нису заборављени и да могу да деле и радост са осталима.

Посебо признање ваља одати председници Градског одбора ПСС- БК Суботице Сањи Којић, која је успела да за нешто више од месец дана ПСС-БК у Суботици поново буде политичка организација, која ће да окупља све којима је стало да Суботица врати свој сјај и значај у овом делу Србије. Из централе ПСС- БК из Београда, вечери су присуствовали Перса Мињовић, др Злата Лончар Ћетковић, Мирко Стаменковић, Марко Биљић и Радослав Милановић.

Реализацују акције помогла је и Карић фондација.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име