Карић и чланови Удружења српско-тунижанског друштва угостили министра спољних послова (ВИДЕО)

0
2239

Тунис има стабилну економију и желимо да сарађујемо с Србијом, казао министар спољних послова те земље данас у Београду.

Чланови Удружења српско-тунижанског пријатељства састали су се данас са министром спољних послова Републике Тунис Кемаисом Женауием, који борави у посети Србији. Присуствовао је и новоименовани амбасадор Туниса у Београду.

Министар спољних послова Туниса рекао је том приликом да је његова земља спремна на унапређење односа са Србијом и интензивирање економске сарадње која је била веома изражена у време док је постојала СФРЈ и док је на њеном челу био Ј.Б.Тито.

Додао је да је Тунис данас доказ да демократија и ислам могу „да иду заједно“.

Председник Удружења Драгомир Ј.Карић који је и председник Посланичке групе пријатељства Србије и Туниса је подсетио да су се недавно чланови Посланичке групе пријатељства са Тунисом састали у Дому Народне скупштине са именованим амбасадором Туниса Њ. Е. Сејф Алах Рижибом, са којим су разговарали управо о посети Министра спољних послова Туниса Србији али и о ставу Туниса по питању самопроглашеног Косова.

Карић је казао да је посета министра иностраних послова Туниса Србији историјска и врло значајна јер још од 90-их није уприличена посета министра спољних послова те земље Београду.

Додао је да се чланови Удружења које је данас угостило министра Туниса окупљају најмање три пута годишње с циљем да чују најновије информације о привреди те земље и да ће већ у јануару 2018. бити уприличен следећи скуп Удружења.

Српски генерални конзул у Скопљу с краја 19. века – Владимир Карић написао је књигу о Србији пре двеста година и управо ту књигу је данас Драгомир Ј.Карић поклонио министру иностраних послова Туниса.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име