Karić i članovi Udruženja srpsko-tunižanskog društva ugostili ministra spoljnih poslova (VIDEO)

0
2236

Tunis ima stabilnu ekonomiju i želimo da sarađujemo s Srbijom, kazao ministar spoljnih poslova te zemlje danas u Beogradu.

Članovi Udruženja srpsko-tunižanskog prijateljstva sastali su se danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Tunis Kemaisom Ženauiem, koji boravi u poseti Srbiji. Prisustvovao je i novoimenovani ambasador Tunisa u Beogradu.

Ministar spoljnih poslova Tunisa rekao je tom prilikom da je njegova zemlja spremna na unapređenje odnosa sa Srbijom i intenziviranje ekonomske saradnje koja je bila veoma izražena u vreme dok je postojala SFRJ i dok je na njenom čelu bio J.B.Tito.

Dodao je da je Tunis danas dokaz da demokratija i islam mogu „da idu zajedno“.

Predsednik Udruženja Dragomir J.Karić koji je i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva Srbije i Tunisa je podsetio da su se nedavno članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Tunisom sastali u Domu Narodne skupštine sa imenovanim ambasadorom Tunisa NJ. E. Sejf Alah Rižibom, sa kojim su razgovarali upravo o poseti Ministra spoljnih poslova Tunisa Srbiji ali i o stavu Tunisa po pitanju samoproglašenog Kosova.

Karić je kazao da je poseta ministra inostranih poslova Tunisa Srbiji istorijska i vrlo značajna jer još od 90-ih nije upriličena poseta ministra spoljnih poslova te zemlje Beogradu.

Dodao je da se članovi Udruženja koje je danas ugostilo ministra Tunisa okupljaju najmanje tri puta godišnje s ciljem da čuju najnovije informacije o privredi te zemlje i da će već u januaru 2018. biti upriličen sledeći skup Udruženja.

Srpski generalni konzul u Skoplju s kraja 19. veka – Vladimir Karić napisao je knjigu o Srbiji pre dvesta godina i upravo tu knjigu je danas Dragomir J.Karić poklonio ministru inostranih poslova Tunisa.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime