Prijemi na visokom nivou u Nur-Sultanu / Poslanica Milanka Karić na sastanku sa gradonačelnikom

0
3011

Narodna poslanica i počasni konzul Kazahstana Milanka Karić učestvovala je na kongresu počasnih konzula u Kazahstanu, a na svečanom otvaranju učesnicima ovog značajnog događaja obratio se ministar spoljnih poslova Kazahstana.

Sa svojim kolegama, počasnim konzulima Kazahstana iz celog sveta, Milanka Karić je razgovarala o aktuelnim temama koje će doprineti intenzivnijoj saradnji. Oni su joj potvrdili dolazak u Beograd na 141. zasedanje Interplanetarne unije, koje će biti održano od 13. do 17. oktobra, a čiji je domaćin Narodna skupština Srbije.

Milanka Karić je prisustvovala i prezentaciji projekta elitnog stambeno-poslovnog kompleksa od milion kvadratnih metara novom gradonačelniku Nur-Sultana Altaju Kulginovu, koji kompanija „BK Tesla“ gradi u glavnom gradu Kazahstana.

Prvi čovek prestonice jedne od najbogatijih zemalja centralne nije skrivao oduševljenje onim što mu je predočeno na sastanku u gradskoj palati, na kojem su uz istaknute čelnike, projektante i inženjere grada Nur-Sultana, bili Simon Dragomira Karić, potpredsednik za međunarodne odnose BK grupe – Dana holdings, Maša Karić, potpredsednik za marketing BK grupe – Dana holdings, Petar Petrov, arhitekta kompanije BK Tesla i Vladan Matić, ambasador Srbije u Kazahstanu. Kazahstanski stručnjaci impresionirani su prikazanim i srpskoj strani izneli su niz pohvala na račun projekta.

Gradonačelnik Kulginov kazao je da se stvorila povoljna investiciona klima i u potpunosti je podržao sve ono što kompanija BK Tesla radi u Nur-Sultanu, jer ga svojim građevinama svrstava među najlepše svetske metropole.

– Sve što BK Tesla gradi zasnovano je na najnovijim tehnološkim dostignućima koje primenjujemo u izgranji pametnih gradova, tako da stambeno-poslovni objekt u Nur-Sultanu je po svim standardima u samom svetskom vrhu – istakao je Simon Dragomira Karića, koji i rukovodi obimnim radovima.

BK Tesla je deo ogromnog konglomerata BK grupe, koja je dve godine zarednom tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu svrstana među 100 najboljih kompanija na planeti.

Ova poseta je važna jer je tom prilikom Milanka Karić razmenila planove i ideje za naredni period kada će u Srbiji biti otvorena prva ambasada Kazahstana od uspostavljanja samostalnosti te države nakon raspada SSSR.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime