Нећемо дозволити да Прибој остане без људи, у Прибоју ће се радити, градити и рађати

0
3188

Покрет Снага Србије – Богољуб Карић изабрао руководство у граду на Лиму

Народни посланик Драгомир Ј. Карић са најближим сарадницима присуствовао Изборној скупштини Општинског одбора ПСС – БК и дао пуну подршку новој председници Мирјани Милосављевић, члановима ОО и Наџорног одбора ПСС – БК Прибој. Заменика председника ПСС – БК претходно су примили председник општине Прибој Лазар Рвовић и председник СО Прибој Борис Мрдовић, а јасне ставове и планове за препород тог каја изнео је и у емисији ТВ Прибој.

Задатак да спроведе циљеве које у свом програму за препород и јачање државе и локалних заједница има Покрет Снага Србије – Богољуб Карић у наредном периоду у Прибоју ће бити задужена нова председница Општинског одбора Мирјана Милосављевић.

Она је једногласно изабрана на Изборној скупштини којој је присуствовало 40 делегата, а том приликом су верификовани и мандати члановима Општинског и Наџорног одбора ПСС – БК Прибој. Свечаности у Дому културе присуствовали су народни посланик Драгомир Ј. Карић, заменик председника ПСС – БК и почасни конзул Белорусије, Перса Мињовић, председница Извршног одбора Главног одбора ПСС- БК, Звонко Илинчић и Милош Вучинић, потпредседници ИО ГО ПСС – БК, Мирјана Тадић, председница омладине ПСС – БК и Слађана Милчановић, председница Окружног одбора ПСС – БК за Златиборски округ.

Пре почетка седнице народног посланика Драгомира Ј. Карића и најближе сараднике примили су председник општине Прибој Лазар Рвовић и председник СО Прибој Борис Мрдовић. Карић је похвалио отварање Слободне зоне Прибој која својим радом представља егзистенцију за све више породица, и најавио веће лично ангажовање за проналажење стратешких партнера за ФАП и оживљавање и развој предивне Прибојске Бање. Он је своје јасне ставове и ставове ПСС -БК везане за град на Лиму поновио и у емисији ТВ Прибој, а потом и на Изборној скупштини ОО ПСС – БК.

– Председник општине изразио је велику жељу и задовољство да се са Покретом Снага Србије – Богољуб Карић оствари пуна сарадња каква постоји на републичком нивоу и многим градовима попут Београда, Крагујевца, Ниша и Новог Сада. Ми смо са СНС коалициони партнери и зато не могу да прихватим да у појединим градовима и варошицама наши људи не сарађују са њима, посебно ако председник Александар Вучић каже да је ПСС – БК стратешки партнер – рекао је Драгомир Ј. Карић обраћајући се присутнима на Изборној скупштини ОО Прибој, којој су као гости присуствовали представници СНС, СПС и СДА.

Он је додао да ће на пролеће бити одржани парламентарни и локални избори и да то не треба да забрињава:

– Богољуб Карић је пре три месеца у Минску предложио председнику Србије Александру Вучићу, уједно и председнику СНС, да је најбоље, пошто има много незадовољних у коалицији који мисле да заслужују много више него што имају, а заправо су многи добили много више него што заслужују, да је најбоље да свако изађе сам на изборе. Покрет Снага Србије – Богољуб Карић се не плаши и ми смо спремни да изађемо, ако треба, и сами на изборе.

Драгомир Ј. Карић је нагласио да ће сви чланови породице Карић на челу с Богољубом и Миланком увек радити на афирмацији Србије и српских економски, привредних, културних потенцијала а пре свега људских потенцијала јер су људи највећи капитал Србије.

– Разговарао сам са Николом Селаковићем, генералним секретаром председника Србије Александра Вучића. Веома озбиљно се ради на проналажењу стратешког партнера за Прибој. Није то никаква фраза. Ви знате да је војска ушла у ФАП. То је одлично. Војсци треба да се покрене, али су стабилни. Измениће се врло брзо структура у ФАП и то треба да се деси што пре док су стручни људи још у фабрици и док нису напустили Прибој – поручио је народни посланик Карић јасно стављајући свима до знања да ће ПСС – БК учинити све да Прибој оживи и да се у њему све више ради, гради и рађа.

Нова председница ОО ПСС – БК Мирјана Милосављевић указала је да њен некада веома цењен индустријски град остаје без најважнијег ресурса без којег ништа не може да се урадити – остаје без људи.

– Прошло је време кад су сви гледали у државу и општину и чекали да им она све обезбеди. Морамо ствар узети у своје руке, морамо задржати омладину, оживети села, ујединити мале предузетнике у задруге и заједничким снагама наступити на тржишту. Не постоји тржиште које нам наш Богољуб не можете отворити! – нагласила је Милосављевићева и додала:

– Питају ме зашто Богољуб Карић. Зато што Богољуб поседује одговорност, знање и способност!

Она је подвукла да је са сарадницима преузела обавезу да пронађе локацију за Тесла града, стамбено-пословног комплекса који ће бити грађен најсавременијом смарт технологијом уз употребу иновативних материјала. Управо је Тесла град, који је планиран да има три милиона квадрата, од којих два милиона у Београду, важан сегмент у визији Богољуба Карића за бољи живот грађана Србије. Цена станова неће прелазити 500 евра по квадрату у престоници, а још јефтинија ће бити у остатку земље.

На ову тему окупљенима у Дому културе говорио је и Драгомир Ј. Карић:

– Самом промоцијом пројекта Тесла града пре две године председнику Вучићу, председници Владе и челницима Града Београда, Богољуб Карић је учинио много. Било је међу народом доста скептика који су говорили: „Ма шта 500 евра! Нема шансе!“. Касније је председник Вучић на телевизији рекао да ће држава правити станове који ће коштати 500 евра по квадрату и, ево, већ је почела реализација. Шта смо тиме добили? Па, Богољуб је сваком оном ко купује стан најмање 500 евра по квадрату оставио у џепу, јер тај не плаћа 1.000 евра или више квадратни метар! А Србији је тиме Богољуб већ уштедео милијарду евра! – рекао је Карић и додао:

– Покрет Снага Србије – Богољуб Карић има лидера који зна шта је бизнис, а Србија има председника Александра Вучића који подржава предузетничке способности сваког у Србији.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име