Пријеми на високом нивоу у Нур-Султану / Посланица Миланка Карић на састанку сa градоначелником

0
3421

Народна посланица и почасни конзул Казахстана Миланка Карић учествовала је на конгресу почасних конзула у Казахстану, а на свечаном отварању учесницима овог значајног догађаја обратио се министар спољних послова Казахстана.

Са својим колегама, почасним конзулима Казахстана из целог света, Миланка Карић је разговарала о актуелним темама које ће допринети интензивнијој сарадњи. Они су јој потврдили долазак у Београд на 141. заседање Интерпланетарне уније, које ће бити одржано од 13. до 17. октобра, а чији је домаћин Народна скупштина Србије.

Миланка Карић је присуствовала и презентацији пројекта елитног стамбено-пословног комплекса од милион квадратних метара новом градоначелнику Нур-Султана Алтају Кулгинову, који компанија „БК Тесла“ гради у главном граду Казахстана.

Први човек престонице једне од најбогатијих земаља централне није скривао одушевљење оним што му је предочено на састанку у градској палати, на којем су уз истакнуте челнике, пројектанте и инжењере града Нур-Султана, били Симон Драгомира Карић, потпредседник за међународне односе БК групе – Дана холдингс, Маша Карић, потпредседник за маркетинг БК групе – Дана холдингс, Петар Петров, архитекта компаније БК Тесла и Владан Матић, амбасадор Србије у Казахстану. Казахстански стручњаци импресионирани су приказаним и српској страни изнели су низ похвала на рачун пројекта.

Градоначелник Кулгинов казао је да се створила повољна инвестициона клима и у потпуности је подржао све оно што компанија БК Тесла ради у Нур-Султану, јер га својим грађевинама сврстава међу најлепше светске метрополе.

– Све што БК Тесла гради засновано је на најновијим технолошким достигнућима које примењујемо у изграњи паметних градова, тако да стамбено-пословни објект у Нур-Султану је по свим стандардима у самом светском врху – истакао је Симон Драгомира Карића, који и руководи обимним радовима.

БК Тесла је део огромног конгломерата БК групе, која је две године заредном током Светског економског форума у Давосу сврстана међу 100 најбољих компанија на планети.

Ова посета је важна јер је том приликом Миланка Карић разменила планове и идеје за наредни период када ће у Србији бити отворена прва амбасада Казахстана од успостављања самосталности те државе након распада СССР.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име