ПРИЈЕМ У ДОМУ ГАРДЕ: Бољи дани су пред нама *ФОТО/ВИДЕО

0
2211

Министарство одбране Републике Србије одржало је у сали Дома Гарде поводом новогодишњих и божићних празника свечани пријем, са којег је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диоковић поручио да за собом остављамо тешку годину и да су бољи дани пред нама.

Пријему у кристалној сали Дома Гарде присуствовали су председник Републике Томислав Николић, председница Скупштине Маја Гојковић, српски пратријарх Иринеј и министар за рад, социјална и борачка питања Александар Вулин.

Диковић је у обраћању званицама истакао да су у години на измаку, упркос бројним тешкоћама и изазовима, Министарство одбране и Војска Србије успешно реализовали све поверене задатке.

„Успешним реализовањем задатака у копненој зони безбедности, заједно са припадницима Министарства унутрашњих послова, реазлизацијом задатака у мировним мисијама УН и ЕУ, као и пружањем помоћи грађанима када је то било потребно, припадници Војске Србије су потврдили да су кључни ослонац стабилности и безбедности наше државе“, истакао је Диковић.

Начелник Генералштаба је додао да су српски војници достојанствено представљали своју земљу и способности у војним вежбама, како у Србији тако и у иностранству.

„У 2016. годину улази са чврстим уверењем да су бољи дани пред нама. Домаћнски користећи поверена нам средства и јачањем способности за учешће у мисијама градицјхемо партнерске односе са земљама у окружењу и свету у складу са државним интересима“, закључио је Диковић.
IMG_0236

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име