МИЛАНКА КАРИЋ: Нисам ленчуга и не коштам Србију ни динара

0
2608

С убеђењем да ваше новине поштују вековно правило у српском новинарству да је истинита само она вест у којој су заступљене обе стране о којима се говори, очекујем да објавите моје реаговање, поводом нетачних и непрецизних тврдњи у тексту у коме спомињете моје име као народног посланика, називајући ме ,,највећом ленчугомʺ која државу кошта 563.000 динара годишње.

Изненађена сам што се нисте потрудили да ми ,провером наведених тврдњи, макар пружите шансу да вам предочим истину.

Србију ја, нити било ко из породице Карић, не коштамо ни динара. Као посланица српског парламента, од првог ступања на дужност 2012. године, као што сте и сами навели, на чему вам се искрено захваљујем јер сте рекли истину, не примам плату. Одрекла сам је се. Посланички паушал који следује посланицима, такође не примам, одрекла сам га се у корист манастира Пећка патријаршија. Служба рачуноводства скупштине га редовно уплаћује директно на рачун манастира, о чему Вам као доказ достављам исплатни листић у прилогу.

Што се тиче моје радне ангажованости, мислим да се за жену чији радни дан траје 20ч дневно, која помаже супругу који има закључене послове у вредности од 12 милијарди долара, мајку четворо деце и баку четворо унучади тешко може рећи да је ,,ленчугаʺ. Што се тиче рада у парламенту, посланички посао, убеђена сам, не подразумева само да на сваки закон, који, рецимо, има 200 чланова, поднесем амандман са реченицом – „брише се“ и тако 199 пута добијем шансу да се појавим на ТВ екрану. У такве посланике не спадам јер сматрам да наш посао није само да се јављамо за реч на пленарним седницама. Као посланик и члан Одбора за спољне послове мислим да и те како ревносно обављам посланички посао.

О свом трошку стално путујем по целом свету промовишући Србију и националне интересе на најбољи могући начин. Сама плаћам трошкове авионских карата, хотелског смештаја, користим свој аутомобил. Никада у животу нисам узела дневницу, ни када сам члан државних делегација. Посебно бих нагласила моје ангажовање на пољу продубљивања и јачања сарадње са свим земљама, а посебно са земљама бившег Совјетског Савеза са којима је Србија неговала углавном само пријатељске односе, а сада, успоставља привредну сарадњу која омогућује не само проналажење инвеститора за Србију већ и тржиште за српске произвођаче.

Верујем да вас моје објашњење не вређа, већ само доприноси да ваши читаоци са већим поверењем прате оно о чему пишете.

Захваљујем се на медијском простору.

Миланка Карић, народни посланик
IMG_3556

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име