MILANKA KARIĆ: Nisam lenčuga i ne koštam Srbiju ni dinara

0
2512

S ubeđenjem da vaše novine poštuju vekovno pravilo u srpskom novinarstvu da je istinita samo ona vest u kojoj su zastupljene obe strane o kojima se govori, očekujem da objavite moje reagovanje, povodom netačnih i nepreciznih tvrdnji u tekstu u kome spominjete moje ime kao narodnog poslanika, nazivajući me ,,najvećom lenčugomʺ koja državu košta 563.000 dinara godišnje.

Iznenađena sam što se niste potrudili da mi ,proverom navedenih tvrdnji, makar pružite šansu da vam predočim istinu.

Srbiju ja, niti bilo ko iz porodice Karić, ne koštamo ni dinara. Kao poslanica srpskog parlamenta, od prvog stupanja na dužnost 2012. godine, kao što ste i sami naveli, na čemu vam se iskreno zahvaljujem jer ste rekli istinu, ne primam platu. Odrekla sam je se. Poslanički paušal koji sleduje poslanicima, takođe ne primam, odrekla sam ga se u korist manastira Pećka patrijaršija. Služba računovodstva skupštine ga redovno uplaćuje direktno na račun manastira, o čemu Vam kao dokaz dostavljam isplatni listić u prilogu.

Što se tiče moje radne angažovanosti, mislim da se za ženu čiji radni dan traje 20č dnevno, koja pomaže suprugu koji ima zaključene poslove u vrednosti od 12 milijardi dolara, majku četvoro dece i baku četvoro unučadi teško može reći da je ,,lenčugaʺ. Što se tiče rada u parlamentu, poslanički posao, ubeđena sam, ne podrazumeva samo da na svaki zakon, koji, recimo, ima 200 članova, podnesem amandman sa rečenicom – „briše se“ i tako 199 puta dobijem šansu da se pojavim na TV ekranu. U takve poslanike ne spadam jer smatram da naš posao nije samo da se javljamo za reč na plenarnim sednicama. Kao poslanik i član Odbora za spoljne poslove mislim da i te kako revnosno obavljam poslanički posao.

O svom trošku stalno putujem po celom svetu promovišući Srbiju i nacionalne interese na najbolji mogući način. Sama plaćam troškove avionskih karata, hotelskog smeštaja, koristim svoj automobil. Nikada u životu nisam uzela dnevnicu, ni kada sam član državnih delegacija. Posebno bih naglasila moje angažovanje na polju produbljivanja i jačanja saradnje sa svim zemljama, a posebno sa zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza sa kojima je Srbija negovala uglavnom samo prijateljske odnose, a sada, uspostavlja privrednu saradnju koja omogućuje ne samo pronalaženje investitora za Srbiju već i tržište za srpske proizvođače.

Verujem da vas moje objašnjenje ne vređa, već samo doprinosi da vaši čitaoci sa većim poverenjem prate ono o čemu pišete.

Zahvaljujem se na medijskom prostoru.

Milanka Karić, narodni poslanik
IMG_3556

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime