Обележен Национални дан државе Катар (фото/видео)

0
2374


У Београду је свечано обележен Национални дан Катара, а амбасадор те земље у Србији шеик Мубарак Бин Фахад Ал Тани истакао је да између две земље постоје веома пријатељски односи.

Ал Тани је рекао да је циљ Катара да истакне своју позицију на међународној сцени, да јача односе са братским и пријатељским земљама на бази узајамне користи и поштовања а све у циљу постизиња међународног мира и безбедности, благостања и просперитета свих народа.

IMG_0150

„Спољна политика државе Катар, коју је утемељио претходни принц владар шеик Хамад Бин Калифа Ал Тани и коју наставља да спроводи шеик Тамин Бих Хамад Ал Тани, представља основ политичке и економске моћи Катара“, рекао је амбасадор.

Ал Тани је нагласио да се, под покровитељством принца владара државе Катар и председника Републике Србије Томислава Николића, веома пријатељски односи народа две земље развијају.

Амбасадор Катара је честитао свима предстојеће новогодишње и божићне празнике.

IMG_0131Пријему у Кристалној дворани хотела Хајат присуствовали су представници Владе Србије, дипломатског кора, верских заједница, политичког, културног и јавног живота међу којима и генерални директор Алијанс БК групе Љубица Вукотић и комерцијални директор Милош Вучинић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име