PRIJEM U DOMU GARDE: Bolji dani su pred nama *FOTO/VIDEO

0
2137

Ministarstvo odbrane Republike Srbije održalo je u sali Doma Garde povodom novogodišnjih i božićnih praznika svečani prijem, sa kojeg je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Dioković poručio da za sobom ostavljamo tešku godinu i da su bolji dani pred nama.

Prijemu u kristalnoj sali Doma Garde prisustvovali su predsednik Republike Tomislav Nikolić, predsednica Skupštine Maja Gojković, srpski pratrijarh Irinej i ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin.

Diković je u obraćanju zvanicama istakao da su u godini na izmaku, uprkos brojnim teškoćama i izazovima, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uspešno realizovali sve poverene zadatke.

„Uspešnim realizovanjem zadataka u kopnenoj zoni bezbednosti, zajedno sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, reazlizacijom zadataka u mirovnim misijama UN i EU, kao i pružanjem pomoći građanima kada je to bilo potrebno, pripadnici Vojske Srbije su potvrdili da su ključni oslonac stabilnosti i bezbednosti naše države“, istakao je Diković.

Načelnik Generalštaba je dodao da su srpski vojnici dostojanstveno predstavljali svoju zemlju i sposobnosti u vojnim vežbama, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

„U 2016. godinu ulazi sa čvrstim uverenjem da su bolji dani pred nama. Domaćnski koristeći poverena nam sredstva i jačanjem sposobnosti za učešće u misijama gradicjhemo partnerske odnose sa zemljama u okruženju i svetu u skladu sa državnim interesima“, zaključio je Diković.
IMG_0236

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime