Пријем поводом 83. рођендана јапанског цара *ВИДЕО

0
2169

Амбасада Јапана у Београду приредила је пријем поводом 83. рођендана јапанског цара, а амбасадор Ђуићи Такахара рекао је да је после путовања по Србији још одлучнији да учврсти сарадњу Јапана и Србије, као и подршку евроинтеграцијама наше земље.

„Импресиониран сам гостопримством и природним лепорама Србије током својих путовања у разне крајеве ове земље, од Прешева до Сенте, од Димитровграда до Шида, а сада сам још одлучнији да учврстим нашу сарадњу, подршку економском и социјалном развоју, као и евроинтеграцијама Србије, и да унапредим размену на многим пољима у циљу бољег међусобног разумевања наша два народа“, рекао је Такахара.

Он је оценио да је 2016. година у Србији била обележена успешним спровођењем парламентарних избора, побољшањем макро економског управљања и даљим напретком у придруживању ЕУ.

„Са своје стране ми ћемо учинити све што можемо, а вас ћемо замолити за континуирано активно учешће у побољшању наших билатералних веза“, рекао је Такахара и цитирао Његоша наводећи да се „без муке песма не испоја, без муке сабља не сакова“.

Такахара је одржао здравицу за пријатељство два народа, а пријему су присуствовали амбасадори САД, Делегације ЕУ у Србији, Хрватске, Немачке, Француске, други представници дипломатског кора, културног и јавног живота Србије међу којима и народни посланик Драгомир Ј. Карић.

Градски женски хор из Пожаревца извео је на почетку пријема у хотелу Хајат химне Србије и Јапана, а гости су могли да уживају у јапанској храни и вину од пиринча.

Цар Акихито рођен је 23. децембра 1933. године и ове године ће напунити 83 године.

Дошао је на престо 1989. године и 125-и је цар по реду према традиционалном систему наслеђа.

Ера владавине цара Акихитоа носи назив „Хеисеи“.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име