Prijem povodom 83. rođendana japanskog cara *VIDEO

0
2153

Ambasada Japana u Beogradu priredila je prijem povodom 83. rođendana japanskog cara, a ambasador Đuići Takahara rekao je da je posle putovanja po Srbiji još odlučniji da učvrsti saradnju Japana i Srbije, kao i podršku evrointegracijama naše zemlje.

„Impresioniran sam gostoprimstvom i prirodnim leporama Srbije tokom svojih putovanja u razne krajeve ove zemlje, od Preševa do Sente, od Dimitrovgrada do Šida, a sada sam još odlučniji da učvrstim našu saradnju, podršku ekonomskom i socijalnom razvoju, kao i evrointegracijama Srbije, i da unapredim razmenu na mnogim poljima u cilju boljeg međusobnog razumevanja naša dva naroda“, rekao je Takahara.

On je ocenio da je 2016. godina u Srbiji bila obeležena uspešnim sprovođenjem parlamentarnih izbora, poboljšanjem makro ekonomskog upravljanja i daljim napretkom u pridruživanju EU.

„Sa svoje strane mi ćemo učiniti sve što možemo, a vas ćemo zamoliti za kontinuirano aktivno učešće u poboljšanju naših bilateralnih veza“, rekao je Takahara i citirao Njegoša navodeći da se „bez muke pesma ne ispoja, bez muke sablja ne sakova“.

Takahara je održao zdravicu za prijateljstvo dva naroda, a prijemu su prisustvovali ambasadori SAD, Delegacije EU u Srbiji, Hrvatske, Nemačke, Francuske, drugi predstavnici diplomatskog kora, kulturnog i javnog života Srbije među kojima i narodni poslanik Dragomir J. Karić.

Gradski ženski hor iz Požarevca izveo je na početku prijema u hotelu Hajat himne Srbije i Japana, a gosti su mogli da uživaju u japanskoj hrani i vinu od pirinča.

Car Akihito rođen je 23. decembra 1933. godine i ove godine će napuniti 83 godine.

Došao je na presto 1989. godine i 125-i je car po redu prema tradicionalnom sistemu nasleđa.

Era vladavine cara Akihitoa nosi naziv „Heisei“.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime