Обележена слава и Дан општине Вождовац (ВИДЕО)

0
2369

Општина Вождовац обележила је славу Св. апостол Андреј Првозвани и Дан општине.

У просторијама Градске општине Вождовац уприличено је сечење славског колача, а присутнима се обратио председник општине Вождовац, Александар Савић.

„Желим да вам у име целе општине Вождовац честитам славу, да је проведемо у миру и весељу, да поделимо све најлепше са својим ближњима и да послушамо шта нам је владика рекао – да чувамо Бога у нама и да верујемо једни другима, да се молимо Господу и биће нам добро. Ми ћемо као општинска власт настојати да у следећем периоду помогнемо нашем народу овде на Вождовцу онолико колико можемо, онолико колике су наше ингеренције. Ја бих вас само замолио да нас у томе подржите, још једном срећна нам крсна слава!“ рекао је председник Градске општине Вождовац, Александар Савић.

Након тога у просторијама председника општине, народни посланик Драгомир Ј. Карић, уручио је поклон председнику општине, књигу „Путин снага Русије“ у издању Карић фондације.

„Хтео бих да вам поклоним књигу о Путину, „Путин снага Русије“. Написали смо је Богољуб Карић и ја, а изашла је ове године. Драгом пријатељу, Александру Савићу, председнику општине честитамо славу Св. апостол Андреј Првозвани. Иначе у књизи се налази диплома коју је потписао Владимир Путин 1994. године када је посетио нашу фабрику у Лењинграду. Изволите за вашу библиотеку и још једном срећна слава и нека вам је свима са срећом“, рекао је Карић.

Одржана је и свечана седница Скупштине на којој је Валерију Бриљову, бившем амбасадору Белорусије у Србији и Владимиру Чушеву, амбасадору Белорусије у нашој земљи, додељено јавно признање – Повеља почасног грађанина за њихово хуманитарно и политичко деловање.

Свечаности су присутвовали представници Покрета Снага Србије БК Милош Вучинић, члан Извршног одбора Главног одбора ПСС-БК, председник Градског одбора Велибор Стевић и чланови одбора са Вождовца, Миљан Јовићевић и Томислав Жарић.

„Општина Вождовац има низ година изузетну сарадњу са пријатељском Републиком Белорусијом, која је пружала хуманитарну помоћ и подршку Србији у време бомбардовања и зато желимо нашим искреним пријатељима да се захвалимо овом приликом. Током 1999. године, за време ратног стања у Србији, седиште Амбасаде Белорусије било је на територији општине Вождовац у ул. Војводе Тозе. Белорусија је упућивала хуманитарну помоћ Србији, док је после окончања ратног стања у августу 1999. године Белорусија угостила 60 деце из Београда и Краљева без накнаде“, рекао је Савић.

Управо из тог разлога је на Скупштини општине Вождовац на последњој седници донета одлука да се додели јавно признање Валерију Бриљову и Владимиру Чушеву. Посебно је поздрављена Марија Тишма, која је покренула пријатељску иницијативу између Амбасаде и општине Вождовац.

Амбасадор Чушев се захвалио се на одлуци за одликовање, рекавши да је то за његову земљу велика част.

„Овакви дирљиви тренуци нису чести у животу, и председник Скупштине општине је погрешио када је рекао да је он данас најсрећнији човек у овој сали, то није истина – ја сам данас најсрећнији човек у овој сали! Мени је част и задовољство да будем данас уз вас, са вама и ја бих честитао руководству и становништву градске општине Вождовац овај свети празник, срећна вам слава! Ми имамо заједничке културне и историјске корене, пуно смо тога заједно урадили, а предстоји да урадимо још пуно тога. Очекујем на почетку 2017. године и посету председника Владе Србије Минску. Настојаћемо да продубимо наше пријатељство са општином Вождовац. Ми смо упутили писмо градоначелнику главног града Белорусије и већ постоји одлука да један од највећих рејона града Минска буде партнерска, односно, побратимљена са општином Вождовац“, истакао је Чушев.

На свечаности су били присутни и ученици вождовачких основних школа који су читали песме и саставе о својој општини. Својом креативношћу заслужили су аплаузе и подсетили све вождовчане због чега воле своју општину.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име