Чушев и Карић: Оџаци су од данас богатији за још једну фабрику *ВИДЕО

0
2606

Оџаци су од данас богатији за још једну фабрику. У кругу некадашње фабрике ИТЕС у Оџацима свечано је отворен погон за производњу ПП везива фирме “Пољострој унион”. Врпцу на новом погону су пресекли амбасадор Белорусије Владимир Чушев, почасни конзул те земље, народни посланик и заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК Драгомир Ј. Карић и власник фабрике Чедомир Станојевуић, иначе председник Општинског одбора ПСС- БК, који је нагласио:

– Наш план је да месечно производимо 250-300 тона везива. Тренутно запошљавамо 30 радника, али већ наредне године ћемо проширити капацитет и запосличемо још 50-70 људи. Ићи ћемо ка томе да проширимо асортиман, да не радимо само пољопривредно везиво, већ и паковања, џакове и џамбо вреће. Наше највеће тржиште је Војводина, али покушаћемо да квалитетом освојимо и друга тржишта, пре свега источно које нам је најинтересантније – изјавио је власник Чедомир Станојевић.

Белорсуски амбасадор Чушев је подсетио да је основна сировина за ову производњу берзанска роба и да да њу под повољнијим условом фабрика може да набавља у Белорусију. “ Помоћићемо да се омогући извоз везива у земље Евроазијске економске уније, јер ће на тај начин новоотворени погон допринети унапређењу сарадње наших земаља, али и пољопривреде у Србији и АП Војводини” – рекао је амбасадор Чушев.

Драгомир Ј. Карић је нагласио “да ова фирма својим квалитетом и ценом може бити конкурентна на тржишту целе Евроазијске економске уније. Заједно са привредницима из две земље треба радити на томе да наша економска сарадња буде коректна и без дефицита и зато сам и замолио амбасадора да дође у Оџаке, да се упозна са могућностима ове општине и да пренесе своје утиске привредницима из Белорусије”.

После отврања погона, гости су посетили општину Оџаке, где их је примио председник Душан Маријан.

Том приликом амбасадор Чушев је предложио да се оџачка општина збратими са неком од општина у Белорусији, понудивши у томе своју помоћ.

Драгомир Ј. Карић је председнику општине Оџаци уручио књигу “Путин снага Русије”, коју је написао са својим братом Богољубом.

Исти поклон је добила и Народна библиотека “Бранко Радичевић” у Оџацима, пошто су Карић и Чушев обишли музејску поставу која ради у саставу библиотеке, где их је дочекала директорка Биљана Златковић ,са својим сарадницима.

У оџачком музеју су се гости упознали са вредним експонатима из богате збирке која се чува у овој установи, а том приликом је приређена и презентација о совјетском пилоту – хероја Отаџбинског рата Ивану Алимкину, који је погинуо током ослобођења Југославије од фашизма, а сахрањен је у Бачком Брестовцу, где се тада налазио војни аеродром.

У посети Оџацима, са Драгомиром Ј. Карићем, замеником председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК, били су и функционери Извршног одбора и Председништва Главног одбора Перса Мињовић, др Злата Лончар Ћетковић, Мирко Стаменковић, МИлош Вучинић, Марко Биљић и Велибор Стевић, председник Градског одбора Београда.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име