Бања Лука: Проглашени најменаџери за 2016. годину, награде уручио Драгомир J. Карић

0
2037

Награде за најменаџере и најкомпаније додељене су јуче у Бања Луци, а неке од њих одликовао је народни посланик Републике Србије Драгомир J. Карић.

Свечана церемонија за избор најуспешнијег менаџера и најуспешнију компанију одржана је јуче у Банском двору.

На 35. Церемонији проглашења најбољих пословних људи и компанија из Босне и Херцеговине, уз присуство неколико стотина најуспешнијих менаџера и већег броја привредних, политичких и јавних личности Бање Луке и Босне и Херцеговине, стручни жири независне Агенције за избор и промоцију најуспјешнијих пословних људи и компанија доделио је 14 награда најуспјешнијим менаџерима из целе Босне и Херцеговине.

Организатор церемоније Пане Шкрбић рекао је да је церомонија од изузетног значаја за југоисочну Европу.

Он је навео и да му је посебна част што ће награде уручити Драгомир J. Карић, који је прошле године са својим братом Богољубом J. Карићем проглашен за најменаџера 2016. године.

Пре самог почетка доделе признање одржана је плесна нумера плесног центра из Сарајева који су представили симболичну борбу између добра и зла.

За личност године изабран је специјални представник Европске уније у Босни и Херцеговини Ларс Гунар Вигермарк. Он је одабран због личног ангажмана и труда у кандидовању Босне и Херцеговине на путу евро-интеграција .

Признање „Најамбасадор“, према одлуци стручног жирија Независне агенције и Дирекције за избор и промоцију менаџера Босне и Херцеговине, југоисточне и средње Европе добио је Њ.Е. Изток ГРМЕК, амбасадор Републике Словеније у Босни и Херцеговини.

Исмир Јуско, министар комуникација и промета у Већу министара Босне и Херцеговине и Сребренка Голић , министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију у Влади Републике Српске су најминистри Босне и Херцеговине за 2016. годину.

Министарка Сребренка Голић је рекла је да јој је част да прими ову награду, и да цела Република Српска треба да буде поносна због овог одликовања.

Најуспјешнији менаџери и компаније за 2016. годину су:
Мухамед Хубанић, генерални директор горажданске компаније „Побједа-рудет“, Зоран Тошић, менаџер и заменик генералног директора компаније „Мрежа“, Дарко Партало, власник и директор компаније „Дрвопродекс“ и Осман Агић, директор компаније“Сребреничанка“ у Сребреници. Награду „Најбренд“ у име пиваре „Тузла“ преузео је њен генерални директор Фахрудин Салиховић.

Награде им је уручио добитних Европске награде у категорији најменаџер и народни посланик Републике Србије Драгомир J. Карић.

Карић истиче да му је изузетно драго што је баш њему припала част да додели ове награде. „Саветујем све младе људе да што више раде како би остварили свој циљ. Фондација Карић веома често излази у сусрет онима којима је помоћ најпотребнија, а тако ћемо наставити у будућности“, навео је Карић.

Награђена је и компанија „Подруми Вукоје 1982“ из Требиња из категорије „Супер шампион бизниса“.

Радован Вукоје власник ове винарије за је рекао да му свака награда даје одређени подстицај да се настави даље.

Награде су додељене и најбољим медијима у Босни и Херцеговини, глумцима, као и банкама, удружењима и начелницима општина које су постигле најбоље резултате.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име