Čušev i Karić: Odžaci su od danas bogatiji za još jednu fabriku *VIDEO

0
2517

Odžaci su od danas bogatiji za još jednu fabriku. U krugu nekadašnje fabrike ITES u Odžacima svečano je otvoren pogon za proizvodnju PP veziva firme “Poljostroj union”. Vrpcu na novom pogonu su presekli ambasador Belorusije Vladimir Čušev, počasni konzul te zemlje, narodni poslanik i zamenik predsednika Pokreta SNAGA SRBIJE – BK Dragomir J. Karić i vlasnik fabrike Čedomir Stanojevuić, inače predsednik Opštinskog odbora PSS- BK, koji je naglasio:

– Naš plan je da mesečno proizvodimo 250-300 tona veziva. Trenutno zapošljavamo 30 radnika, ali već naredne godine ćemo proširiti kapacitet i zaposličemo još 50-70 ljudi. Ići ćemo ka tome da proširimo asortiman, da ne radimo samo poljoprivredno vezivo, već i pakovanja, džakove i džambo vreće. Naše najveće tržište je Vojvodina, ali pokušaćemo da kvalitetom osvojimo i druga tržišta, pre svega istočno koje nam je najinteresantnije – izjavio je vlasnik Čedomir Stanojević.

Belorsuski ambasador Čušev je podsetio da je osnovna sirovina za ovu proizvodnju berzanska roba i da da nju pod povoljnijim uslovom fabrika može da nabavlja u Belorusiju. “ Pomoćićemo da se omogući izvoz veziva u zemlje Evroazijske ekonomske unije, jer će na taj način novootvoreni pogon doprineti unapređenju saradnje naših zemalja, ali i poljoprivrede u Srbiji i AP Vojvodini” – rekao je ambasador Čušev.

Dragomir J. Karić je naglasio “da ova firma svojim kvalitetom i cenom može biti konkurentna na tržištu cele Evroazijske ekonomske unije. Zajedno sa privrednicima iz dve zemlje treba raditi na tome da naša ekonomska saradnja bude korektna i bez deficita i zato sam i zamolio ambasadora da dođe u Odžake, da se upozna sa mogućnostima ove opštine i da prenese svoje utiske privrednicima iz Belorusije”.

Posle otvranja pogona, gosti su posetili opštinu Odžake, gde ih je primio predsednik Dušan Marijan.

Tom prilikom ambasador Čušev je predložio da se odžačka opština zbratimi sa nekom od opština u Belorusiji, ponudivši u tome svoju pomoć.

Dragomir J. Karić je predsedniku opštine Odžaci uručio knjigu “Putin snaga Rusije”, koju je napisao sa svojim bratom Bogoljubom.

Isti poklon je dobila i Narodna biblioteka “Branko Radičević” u Odžacima, pošto su Karić i Čušev obišli muzejsku postavu koja radi u sastavu biblioteke, gde ih je dočekala direktorka Biljana Zlatković ,sa svojim saradnicima.

U odžačkom muzeju su se gosti upoznali sa vrednim eksponatima iz bogate zbirke koja se čuva u ovoj ustanovi, a tom prilikom je priređena i prezentacija o sovjetskom pilotu – heroja Otadžbinskog rata Ivanu Alimkinu, koji je poginuo tokom oslobođenja Jugoslavije od fašizma, a sahranjen je u Bačkom Brestovcu, gde se tada nalazio vojni aerodrom.

U poseti Odžacima, sa Dragomirom J. Karićem, zamenikom predsednika Pokreta SNAGA SRBIJE – BK, bili su i funkcioneri Izvršnog odbora i Predsedništva Glavnog odbora Persa Minjović, dr Zlata Lončar Ćetković, Mirko Stamenković, MIloš Vučinić, Marko Biljić i Velibor Stević, predsednik Gradskog odbora Beograda.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime