Predsednik Parlamenta Kenije stigao u Srbiju

0
2302

Predsednik Narodne skupštine Kenije Džastin Muturi stigao je u zvaničnu posetu Srbiji, a na aerodromu Nikola Tesla dočekao ga je narodni poslanik Dragomir J. Karić u ime predsednice Narodne skupštine Srbije Maje Gojković.

Gosta iz Kenije je zanimala aktuelna situacija u Srbiji i regionu, na šta mu je narodni poslanik Karić dao neophodne detalje, rekavši da postoji mnogo prostora za razvoj saradnje u oblasti privrede, ekonomije, građevinarstva, obrazovanja, kulture i informatike između Kenije i Srbije.

Njihov prethodni susret bio je sredinom februara u prijateljskoj nam afričkoj državi u kojoj je Dragomir J. Karić sa prof. dr Žarkom Obradovićem boravio kao član delegacije Srbije koju je predvodila predsednica srpskog parlamenta Maja Gojković. To je bila istorijska poseta, prva u istoriji diplomatskih odnosa između dve zemlje.

Tada je potpisan Memorandum o saradnji između parlamenata, a Maja Gojković je zahvalila Muturiju i narodu Kenije na tome što u međunarodnim institucijama nikada ne istupaju suprotno interesima Srbije.

Sa predsednikom Narodne skupštine Kenije sutra će u Narodnoj skupštini Srbije razgovarati Maja Gojković.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime