Председник Парламента Кеније стигао у Србију

0
2637

Председник Народне скупштине Кеније Џастин Мутури стигао је у званичну посету Србији, а на аеродрому Никола Тесла дочекао га је народни посланик Драгомир Ј. Карић у име председнице Народне скупштине Србије Маје Гојковић.

Госта из Кеније је занимала актуелна ситуација у Србији и региону, на шта му је народни посланик Карић дао неопходне детаље, рекавши да постоји много простора за развој сарадње у области привреде, економије, грађевинарства, образовања, културе и информатике између Кеније и Србије.

Њихов претходни сусрет био је средином фебруара у пријатељској нам афричкој држави у којој је Драгомир Ј. Карић са проф. др Жарком Обрадовићем боравио као члан делегације Србије коју је предводила председница српског парламента Маја Гојковић. То је била историјска посета, прва у историји дипломатских односа између две земље.

Тада је потписан Меморандум о сарадњи између парламената, а Маја Гојковић је захвалила Мутурију и народу Кеније на томе што у међународним институцијама никада не иступају супротно интересима Србије.

Са председником Народне скупштине Кеније сутра ће у Народној скупштини Србије разговарати Маја Гојковић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име