Predsednica Narodne skupštine sa zvaničnicima Maroka

0
1955

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sastala se danas, tokom zvanične posete Maroku, sa predsednikom Doma predstavnika Rašidom Talbijem Alamijem i predsednikom Doma savetnika Parlamenta Maroka Hakimom Benšemasom.

U delegaciji je i član grupe prijateljstva Narodne skupštine sa Marokom Dragomir Karić.

Sagovornici su se založili za jačanje bilateralnih odnosa Srbije i Maroka i unapređenje sveukupne saradnje, posebno međuparlamentarne kako između radnih tela dva parlamenta, tako i na multilateralnom planu.

4_7Na sastancima je zaključeno da će na osnovu dobrih političkih odnosa dve zemlje razvijati privrednu saradnju, za šta postoji veliki prostor. Složili su se da parlamenti treba da obezbede podsticaj direktnim kontaktima privrednika dve zemlje.

Gojković je zahvalila na principijelnoj podršci Maroka po pitanju Kosova i Metohije, koja je potvrđena i juče tokom glasanja na Izvršnom savetu UNESKA, kada je Maroko podržao stav Srbije i potvrdio prijateljstvo i naglasila da će Srbija nastaviti da se bori za očuvanje srpske baštine.

5_3Predsednici oba doma marokanskog parlamenta na odvojenim sastancima sa predsednicom Skupštine Srbije potvrdili su podršku Maroka teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i naveli da je Maroko u više prilika izrazio svoj stav, kao što je to učinio i tokom jučerašnjeg glasanja u Izvršnom savetu UNESKA.

Na sastanku se razgovaralo i o evrointegracijama, reformama koje se sprovede u Srbiji i Maroku, kao i o pitanjima migracija i izazovima terorizma.

3_8Gojković će tokom dana razgovarati i sa predsednikom Vlade Maroka Abdelilahom Benkiraneom, a sastala se i sa savetnikom u kabinetu kralja Muhameda VI Jusefom Amranijem.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime