Председница Народне скупштине са званичницима Марока

0
2202

Председница Народне скупштине Маја Гојковић састала се данас, током званичне посете Мароку, са председником Дома представника Рашидом Талбијем Аламијем и председником Дома саветника Парламента Марока Хакимoм Беншемасом.

У делегацији је и члан групе пријатељства Народне скупштине са Мароком Драгомир Карић.

Саговорници су се заложили за јачање билатералних односа Србије и Марока и унапређење свеукупне сарадње, посебно међупарламентарне како између радних тела два парламента, тако и на мултилатералном плану.

4_7На састанцима је закључено да ће на основу добрих политичких односа две земље развијати привредну сарадњу, за шта постоји велики простор. Сложили су се да парламенти треба да обезбеде подстицај директним контактима привредника две земље.

Гојковић је захвалила на принципијелној подршци Марока по питању Косова и Метoхије, која је потврђена и јуче током гласања на Извршном савету УНЕСКА, када је Мароко подржао став Србије и потврдио пријатељство и нагласила да ће Србија наставити да се бори за очување српске баштине.

5_3Председници оба дома мароканског парламента на одвојеним састанцима са председницом Скупштине Србије потврдили су подршку Марока територијалном интегритету и суверенитету Србије и навели да је Мароко у више прилика изразио свој став, као што је то учинио и током јучерашњег гласања у Извршном савету УНЕСКА.

На састанку се разговарало и о евроинтеграцијама, реформама које се спроведе у Србији и Мароку, као и о питањима миграција и изазовима тероризма.

3_8Гојковић ће током дана разговарати и са председником Владе Марока Абделилахом Бенкиранеом, а састала се и са саветником у кабинету краља Мухамеда VI Јусефом Амранијем.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име