БОГОЉУБ Ј. КАРИЋ: Путин Србији нуди послове од 10 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА!

0
2344

ЕКСКЛУЗИВНО БИЗНИСМЕН БОГОЉУБ КАРИЋ ИЗ МОСКВЕ ЗА ИНФОРМЕР

Вучића Руси примили као Тита!

stampano_307_naslovna-informer-28-10Премијера и чланове наше делегације Руси су примили на највишем могућем нивоу * Путин је дао налог да се максимално инвестира у Србију * Ако Белорусија може да извезе у Русију робе за 40 милијарди долара, па зашто ми не бисмо могли десет милијарди?!

Лидер ПСС бизнисмен Богољуб Карић, који је највећи део свог десетогодишњег „егзила“ провео у Русији, каже да је посета премијера Александра Вучића овој земљи огромна историјска шанса коју нипошто не бисмо смели да пропустимо.

У интервјуу за Информер Карић наглашава да многи у нашој земљи нису ни свесни колико Русија у овом тренутку може да учини за Србију.

– Вучића и чланове наше државно-привредне делегације Руси су примили на највишем могућем нивоу. Нећу претерати ако кажем да су нашег премијера дочекали као Тита! Никада, још од социјалистичких времена, ниједна страна делегација није дочекана са овако отвореним намерама и понудама… – почиње Карић телефонски разговор са нашим уредником.

Господине Карићу, да ви ипак мало не претерујете?

– Претерујем?! Не! Апсолутно не! Па, је л’ ви, молићу лепо, разумете да су премијер Вучић, наши министри и привредници у Москви разговарали са највећим и најмоћнијим руским бизнисменима, са представницима највећих фирми иза којих стоје стотине милијарди долара капитала?! Сви су они спремни да уложе новац у Србију, да крену у заједничке послове са нашим људима, да производе у Србији за потребе руског тржишта. Сви они имају препоруку председника Путина да инвестирају…

И раније је било таквих разговора…

1185816_3390492817169_1541893778_n– Е, оваквих није! Кажем вам, још од Титовог времена није било овако отворене пословне понуде! Људи, сва су нам врата овде отворена! И то је велика заслуга премијера Вучића и председника Николића. Немојте да се лажемо, без високе политике нема ни великог бизниса. А сад су се стекли најбољи могући политички услови и председник Путин ће Србији отворено понудити послове вредне бар десет милијарди долара годишње!

Е сад стварно претерујете! Па, наш извоз у Русију сада није ни две милијарде…

– Није претеривање! Посао од десет милијарди је сасвим реалан, то је чак мало колико би могло да се ради… Па, је л’ ви знате да је извоз Белорусије на тржиште Руске Федерације око 40 милијарди долара годишње?! Је л’ знате да само компанија „Карић“ има уговорене послове од 15 милијарди долара?! Ово је Русија, господо. Овде имате 97 федералних јединица, огромно, непрегледно тржиште, овде вам је само небо граница. А опет кажем, Србији и Србима су у Русији сва врата отворена! Ово је вероватно једино тржиште у свету у коме је српски бизнисмен увек у предности… Пазите, ако цела Србија не може да извезе у Русију робе за десет милијарди долара, онда џаба све наше приче!

Кажете да српски бизнисмени у Русији имају предност… На шта тачно мислите?

– На то да ће руски купац увек радије да купи српски него било који други производ. Они просто обожавају нашу храну! Када виде да је нешто произведено у Србији, то им је најбоља гаранција квалитета. Наравно, та роба мора да има одређени квалитет. Није више ово онај Совјетски Савез где је пролазило све и свашта. Руси су сада захтевни, пробирљиви купци који знају шта хоће и шта неће.

Па ако је тако шта нас је до сада спречавало да освојимо руско тржиште?

1157712_3390492257155_1631508580_n– Сами себе смо спречавали. Наши велики бизнисмени су се углавном бавили увозом и пљачкашком приватизацијом. И зато ја мислим да је сада време за нове младе пословне снаге, за породичне фирме које би се повезале са руским партнерима и направиле нова бизнис-чуда. Капије Кремља су нам отворене, пре свега благодарећи премијеру Вучићу. Ако ову прилику прокоцкамо, онда заслужујемо да пропаднемо.

Србија је ‘мала Русија’ али мора у ЕУ

Да ли би савез са Русијом значио прекид са ЕУ?

– Не, ни случајно. Ми морамо да блиско сарађујемо и са Русијом и са ЕУ. Пазите, Србију су увек звали ‘мала Русија’ и то често могу да чујем и видим и овде у руским медијима. Па молим вас, зашто то не бисмо искористили?! Ми морамо да наставимо сарадњу са нашим европским пријатељима и да не прекидамо интеграције у ЕУ, али исто тако никада не смемо да уведемо санкције Русији. То је политика нашег премијера и она таква мора да остане!

Вратићу се у Србију кад обуставе политички процес

Када ћете се вратити у Србију? Још сте на потерници…

– Вратићу се када обуставе политички процес који се већ десет година без икаквих доказа води против мене. Ево сад ће десет година, а још нису доказали да сам лопов. Молим вас, шта сам ја то украо?! И какав сам ја то криминалац кад је држава на продаји мог „Мобтела“ зарадила 1,8 милијарди евра. А укупно смо, за све време пословања, на име пореза и доприноса држави уплатили 2,7 милијарди евра!

Хоћете ли се у Москви видети са Вучићем или неким министром?

– Нећу. Ја сам, нажалост, званично и даље под истрагом, такорећи „лице са потернице“. И то је, да вам кажем, велика срамота за нашу државу… Али, помоћи ћу увек колико год и како год могу моју Србију.

Руси су гарант српске безбедности

Прича се да ће током ове посете бити уговорена и испорука најсавременијег руског наоружања Србији.

– Не знам вам ја то… Не бавим се и никад се нисам бавио наоружањем. Али знате шта, кад имате Русе за пријатеље и искрене савезнике, и није толико важно какво наоружање имате.

Како то мислите?

– Погледајте пример Сирије и све ће вам бити јасно. Руси су тамо показали да и са 10.000 километара могу ефикасно да бране своје савезнике и њихове интересе. И немојте да се лажемо, Русија је данас највећи гарант наше безбедности.

Да ли ви то знате нешто што ми не знамо?

– Ја само знам да је Србија, поред Белорусије, данас можда једина европска земља за коју би Русија учинила све у том неком безбедносном смислу. Није ово више она Јељцинова Русија из 1999. године. Ово је моћна Путинова Русија с којом више нема шале и која зна да цени вековна пријатељства и савезништва.
Информер Н.И. 28.10.2015.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име