Povlačenje priznanja Kosova od strane Sijera Leonea je veliki uspeh Srbije objašnjava Karić

0
2490

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Republikom Sijera Leone u Narodnoj skupštini Srbije, pozdravio je povlačenje priznanja Kosova od strane te zapadnoafričke države.

– Opozivu priznanja posebno je doprineo svojim aktivnostima predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Naravno, veliko je zalaganje bilo i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, kao i Maje Gojković, predsednice Narodne skupštine Srbije – kaže Karić i objašnjava:

– Ovakva reakcija Sijera Leona je očekivana. Predsednica Skupštine Maja Gojković je tokom 141. zasedanja Interparlamentarne unije na tu temu razgovarala sa njihovom delegacijom predvođenom predsednikom Parlamenta Abasom Černorom Bunduom. Oni su tokom boravka u Beogradu shvatili kompletnu situaciju i bilo je samo pitanje dana kada će ozvaničiti opoziv priznanja.

Dragomir J. Karić kaže da je Parlamentarna grupa prijateljstva koju predvodi preduzela sve korake i uspostavila izvrsnu saradnju sa parlamentarcima iz Sijera Leonea.

– Stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i predsednice Narodne skupštine Maje Gojković je da se intenziviraju kontakti sa svim državama sa kojima je nekadašnja SFRJ bila u izvanrednim odnosima. Kao što su u tim vremenima građeni mostovi prijateljstva, tako ih i danas gradi predsednik Vučić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime