Србија и Бугарска реализују изузетно важне пројекте

0
2170

Бугарска је 3. марта обележила 142. годишњицу ослобођења од османске власти, а поводом националног празника своје земље амбасадор Радко Влајков приредио је пријем у београдском хотелу „Метропол“.

У поздравном говору указао је на важне инфраструктурне, енергетске и саобраћајне пројекте које реализују Србија и Бугарска. Подсетио је да су у новембру српски председник Александар Вучић и бугарски премијер Бојко Борисов отворили источни крак Коридора 10 од Ниша до бугарске границе и најавио да ће ове године бити отворена деоница ауто-пута од Софије до границе са Србијом. Подвукао је и да Бугарска пружа Србији доследну подршку за чланство у Европској унији.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан Парламентарне групе пријатељства са Бугарском у Народној скупштини, честитао је празник и истакао да се односи између две земље веома добро развијају, превасходно у економској и привредној сфери.– Квалитетна путна мрежа свакако ће допринети да робна размена буде знатно већа од тренутних милијарду евра. А оно што нас сада посебно повезује је свакако туризам. Пола милиона бугарских туриста је прошле године посетило Србије, а незнатно мање наших људи је боравило у Бугарској. Србија има заиста добар туристички потенцијал и потребно је радити на томе – поручио је Карић.

Свечаности коју је организовала Амбасада Бугарске присуствовали су потпредседник Народне скупштине Србије Верољуб Арсић, потпредседник ИО ГО ПСС – БК Милош Вучинић, представници дипломатског кора, војске и јавног живота Србије.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име