Повлачење признања Косова од стране Сијера Леонеа је велики успех Србије објашњава Карић

0
2489

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, председник Парламентарне групе пријатељства са Републиком Сијера Леоне у Народној скупштини Србије, поздравио је повлачење признања Косова од стране те западноафричке државе.

– Опозиву признања посебно је допринео својим активностима председник Србије Александар Вучић. Наравно, велико је залагање било и министра спољних послова Ивице Дачића, као и Маје Гојковић, председнице Народне скупштине Србије – каже Карић и објашњава:

– Оваква реакција Сијера Леона је очекивана. Председница Скупштине Маја Гојковић је током 141. заседања Интерпарламентарне уније на ту тему разговарала са њиховом делегацијом предвођеном председником Парламента Абасом Чернором Бундуом. Они су током боравка у Београду схватили комплетну ситуацију и било је само питање дана када ће озваничити опозив признања.

Драгомир Ј. Карић каже да је Парламентарна група пријатељства коју предводи предузела све кораке и успоставила изврсну сарадњу са парламентарцима из Сијера Леонеа.

– Став председника Србије Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и председнице Народне скупштине Маје Гојковић је да се интензивирају контакти са свим државама са којима је некадашња СФРЈ била у изванредним односима. Као што су у тим временима грађени мостови пријатељства, тако их и данас гради председник Вучић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име