Srbija i Bugarska realizuju izuzetno važne projekte

0
2001

Bugarska je 3. marta obeležila 142. godišnjicu oslobođenja od osmanske vlasti, a povodom nacionalnog praznika svoje zemlje ambasador Radko Vlajkov priredio je prijem u beogradskom hotelu „Metropol“.

U pozdravnom govoru ukazao je na važne infrastrukturne, energetske i saobraćajne projekte koje realizuju Srbija i Bugarska. Podsetio je da su u novembru srpski predsednik Aleksandar Vučić i bugarski premijer Bojko Borisov otvorili istočni krak Koridora 10 od Niša do bugarske granice i najavio da će ove godine biti otvorena deonica auto-puta od Sofije do granice sa Srbijom. Podvukao je i da Bugarska pruža Srbiji doslednu podršku za članstvo u Evropskoj uniji.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva sa Bugarskom u Narodnoj skupštini, čestitao je praznik i istakao da se odnosi između dve zemlje veoma dobro razvijaju, prevashodno u ekonomskoj i privrednoj sferi.– Kvalitetna putna mreža svakako će doprineti da robna razmena bude znatno veća od trenutnih milijardu evra. A ono što nas sada posebno povezuje je svakako turizam. Pola miliona bugarskih turista je prošle godine posetilo Srbije, a neznatno manje naših ljudi je boravilo u Bugarskoj. Srbija ima zaista dobar turistički potencijal i potrebno je raditi na tome – poručio je Karić.

Svečanosti koju je organizovala Ambasada Bugarske prisustvovali su potpredsednik Narodne skupštine Srbije Veroljub Arsić, potpredsednik IO GO PSS – BK Miloš Vučinić, predstavnici diplomatskog kora, vojske i javnog života Srbije.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime