Потписан Споразум о сарадњи Општине Палилула и руског града Обнинска. Карић посредовао у сарадњи

0
2359

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић и градоначелник града Обнинска из Русије Владислав Валеревич Шапша потписали су данас Споразум о сарадњи у области културе, науке, образовања и привреде.

Град Обнинск налази се у Калушкој области у Руској Федерацији и познат је као град науке и брзог привредног развоја, у коме је направљена прва нуклеарна централа и који има највећи онколошки центар у Русији познат широм света.

Председник Општине Палилула и градоначелник Обнинска захвалили су се Драгомиру Карићу посланику Народне скупштине Републике Србије који је посредовао у сарадњи од које се очекују значајни резултати. – Оцењујем као врло добар данашњи дан потписивања овог Споразума, то је изузетно важно за будуће односе наше две државе – нагласио је Карић.

-Нама је част што смо угостили делегацију из Русије, из Обнинска, града науке и што је данас са нама градоначелник Владислав Шапша, што смо разговарали о пројектима које можемо заједно да спроводимо у наредном периоду. Ми смо прошле године били у Русији и видели невероватан развој у њиховом граду и невероватну енергију коју показују, и колико значи да то применимо на нашој општини и у нашем главном граду – рекао је Јовичић и додао:

– Овај споразум ће унапредити наше односе и подићи на још виши ниво у области културе, образовања, и оно што је нама можда најбитније, у области привреде. Данас ћемо имати заједнички састанак са нашим привредницима са Палилуле и привредницима из Русије, који се налазе у делегацији са градоначелником Шапшом. Имаћемо састанак и у Привредној комори Србије – рекао је Јовичић.

Јовичић је изразио посебну захвалност гостима који долазе из странке Јединствене Русије председника Руске Федерације Владимира Путина:

-Желим да се захвалим представницима који су дошли из Русије, јер су они из странке Јединствене Русије господина Владимира Путина, који нам дају несебичну подршку и у нашим напорима да очувамо територијални интегритет наше земље – истакао је Јовичић и додао да би везе наших општина и градова са градовима Русије требало да буду у будућности још интензивније – Овим путем апелујем на све председнике општина у целој Србији да праве контакте и везе, како бисмо могли заједно да се развијамо још брже и још јаче, што је у крајњој инстанци на добробит наше економије и нашег народа – закључио је Јовичић.

Градоначелник Обнинска је захвалио Јовичићу на гостопримству и на отвореној могућности да поред општине Палилула његова делегација посети и успостави сарадњу и са осталим институцијама у главном граду.

Он је истакао колика је важност привредне сарадње кроз пример компаније „Хемофарм“ која успешно ради и развија се у граду Обнинску, као и компаније које се баве грађевинарством.

– Привредна нит, бизнис је у ствари главна веза која ће нас још јаче објединити у сарадњи. Кад говоримо о бизнису не можемо заборавити људе који се баве врхунским спортом, који воле своју културу и историју. То је врло важан део нашег живота који је неопходан и који увек иде са нама – рекао је градоначелник Шапша и додао да је данас имао састанак у Клиничком центру Србије поводом сарадње највећег руског радиолошког центра који се налази у њиховом граду и нашег Института за онкологију и могућностима лечења српских онколошких пацијената у том центру.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име