Орден породице Карић амбасадору Пакистана. Србија има дугу историју и традицију по чему је веома слична Пакистану.

0
2307

Породица Карић годинама уназад уручује орден одлазећим амбасадорима у нади да ће се пријатељство и сарадња са многим државама одржати и у будућности. Народни посланик и члан посланичке групе пријатељства Србије и Пакистана Драгомир Ј. Карић рекао је да му је задовољство што је испред породице Карић имао прилику да одликује његову екселенцију Саједа Адила Гиланија.

„Част ми је што ми је уручен орден породице Карић зато што ова породица чини много за Србију и свој народ.Надам се да ће наставити да се боре за Србију и да ће Србија још више напредовати под вођством председника Вучића. Надам се да ће постати водећа земља на Балкану, такође се надам да ће се решити проблем Косова у вашу корист. Највише смо допринели у бизнис сектору. Имамо добру сарадњу са српским извозницима и увозницима, као и са министарством одбране.“, рекао је амбасадор Гилани.

А на питање шта му се допада у нашој земљи, његова екселенција каже:

„Ово је лепа земља у којој живе лепи људи и ја сам импресиониран српском културом и људима који нису као већина Европљана. Србија има дугу историју и традицију по чему је веома слична Пакистану. Овде се осећам као код куће. Цела Србија је дивна, ако будем имао могућности, ја ћу живети у Србији“.

Разговор са његовом екселенцијом био пријатан, али и тужан јер је у питању растанак са једним пријатним и енергичним човеком.

Господин Карић је истакао да су дефинисали и истакли будуће инвеститоре Пакистана у Србији, представник Пакистана је стекао утисак да је у Србији једна извесна инвестициона политичка клима и да може да предложи Пакистанским инвеститорима да дођу и улажу у Србији.

„У току његовог четворогодишњег мандата допринето је много и неће се на томе зауставити јер тек се планира да се ради на сарадњи и пријатељству између ове две земље“ закључио је Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име