Orden porodice Karić ambasadoru Pakistana. Srbija ima dugu istoriju i tradiciju po čemu je veoma slična Pakistanu.

0
2246

Porodica Karić godinama unazad uručuje orden odlazećim ambasadorima u nadi da će se prijateljstvo i saradnja sa mnogim državama održati i u budućnosti. Narodni poslanik i član poslaničke grupe prijateljstva Srbije i Pakistana Dragomir J. Karić rekao je da mu je zadovoljstvo što je ispred porodice Karić imao priliku da odlikuje njegovu ekselenciju Sajeda Adila Gilanija.

„Čast mi je što mi je uručen orden porodice Karić zato što ova porodica čini mnogo za Srbiju i svoj narod.Nadam se da će nastaviti da se bore za Srbiju i da će Srbija još više napredovati pod vođstvom predsednika Vučića. Nadam se da će postati vodeća zemlja na Balkanu, takođe se nadam da će se rešiti problem Kosova u vašu korist. Najviše smo doprineli u biznis sektoru. Imamo dobru saradnju sa srpskim izvoznicima i uvoznicima, kao i sa ministarstvom odbrane.“, rekao je ambasador Gilani.

A na pitanje šta mu se dopada u našoj zemlji, njegova ekselencija kaže:

„Ovo je lepa zemlja u kojoj žive lepi ljudi i ja sam impresioniran srpskom kulturom i ljudima koji nisu kao većina Evropljana. Srbija ima dugu istoriju i tradiciju po čemu je veoma slična Pakistanu. Ovde se osećam kao kod kuće. Cela Srbija je divna, ako budem imao mogućnosti, ja ću živeti u Srbiji“.

Razgovor sa njegovom ekselencijom bio prijatan, ali i tužan jer je u pitanju rastanak sa jednim prijatnim i energičnim čovekom.

Gospodin Karić je istakao da su definisali i istakli buduće investitore Pakistana u Srbiji, predstavnik Pakistana je stekao utisak da je u Srbiji jedna izvesna investiciona politička klima i da može da predloži Pakistanskim investitorima da dođu i ulažu u Srbiji.

„U toku njegovog četvorogodišnjeg mandata doprineto je mnogo i neće se na tome zaustaviti jer tek se planira da se radi na saradnji i prijateljstvu između ove dve zemlje“ zaključio je Karić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime