POSLANIK OLIVERA NEDELJKOVIĆ: Jedinstvo naroda i sistemske reforme-čvrsta osnova prosperiteta zemlje

0
1758

Obraćanje Predsednika K. Tokajeva narodu Kazahstana jasno je definisalo najvažnije strateške pravce razvoja i reforme u bliskoj budućnosti.

Ekonomija, zdravstvo i obrazovanje, razvoj regiona i tržišta rada, politička modernizacija i zaštita ljudskih prava, konsolidacija društva ključna su pitanja od čijeg uspešnog rešavanja zavisi budućnost zemlje.

Zadivljujuće je što se zadaci koji stoje pred mladom državom, koja ove godine slavi 30. godišnjicu Nezavisnosti, rešavaju dosledno, sistematski efikasno.

Šef države u svom obraćanju sledi nepromenljivo načelo da će samo put modernizacije i sveobuhvatnih reformi obezbediti dugoročan razvoj zemlje i društva.

Postavljajući zadatke za budućnost, pažnja je usmerena na rešavanje pitanja daljeg razvoja poljoprivrednog sektora, kao i digitalne vlade, gde je Kazahstan već pokazao značajan uspeh.

Nesumnjivo je da će korišćenje raspoloživih resursa, transporta i logistike, informacija i telekomunikacija, intelektualnog potencijala zemlje dati željeni rezultat. Pre svega, za sveobuhvatan i uravnotežen razvoj zemlje i dalje poboljšanje blagostanja građana, uprkos svim globalnim izazovima i pretnjama.

Posebna pažnja posvećena je pitanju fazne političke modernizacije – jednog od glavnih zadataka strateškog kursa Kazahstana.

Istovremeno, kao iskusan političar, kao istinski patriota svoje zemlje, K. Tokajev poziva svoj narod na jačanje vrednosnih orijentisanosti i jedinstvenog identiteta zemlje, kao i na očuvanje nacionalnog jedinstva.

Srbija trenutno rešava, u mnogim aspektima, slične zadatke reforme političke i ekonomske sfere, a iskustvo Kazahstana može nam poslužiti kao ilustrativan primer.

Olivera Nedeljković
Poslanik Narodne Skupštine Republike Srbije,
Predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Kazahstanom

TOKAJEV ističe nove društvene inicijative, razvoj poslovanja u obraćanju naciji

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime