ПОСЛАНИК ОЛИВЕРА НЕДЕЉКОВИЋ: Јединство народа и системске реформе-чврста основа просперитета земље

0
1808

Обраћање Председника К. Токајева народу Казахстана јасно је дефинисало најважније стратешке правце развоја и реформе у блиској будућности.

Економија, здравство и образовање, развој региона и тржишта рада, политичка модернизација и заштита људских права, консолидација друштва кључна су питања од чијег успешног решавања зависи будућност земље.

Задивљујуће је што се задаци који стоје пред младом државом, која ове године слави 30. годишњицу Независности, решавају доследно, систематски ефикасно.

Шеф државе у свом обраћању следи непроменљиво начело да ће само пут модернизације и свеобухватних реформи обезбедити дугорочан развој земље и друштва.

Постављајући задатке за будућност, пажња је усмерена на решавање питања даљег развоја пољопривредног сектора, као и дигиталне владе, где је Казахстан већ показао значајан успех.

Несумњиво је да ће коришћење расположивих ресурса, транспорта и логистике, информација и телекомуникација, интелектуалног потенцијала земље дати жељени резултат. Пре свега, за свеобухватан и уравнотежен развој земље и даље побољшање благостања грађана, упркос свим глобалним изазовима и претњама.

Посебна пажња посвећена је питању фазне политичке модернизације – једног од главних задатака стратешког курса Казахстана.

Истовремено, као искусан политичар, као истински патриота своје земље, К. Токајев позива свој народ на јачање вредносних оријентисаности и јединственог идентитета земље, као и на очување националног јединства.

Србија тренутно решава, у многим аспектима, сличне задатке реформе политичке и економске сфере, а искуство Казахстана може нам послужити као илустративан пример.

Оливера Недељковић
Посланик Народне Скупштине Републике Србије,
Председник посланичке групе пријатељства са Казахстаном

ТОКАЈЕВ истиче нове друштвене иницијативе, развој пословања у обраћању нацији

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име