Počasno odlikovanje odlazećem ambasadoru Meksika *FOTO/VIDEO

0
1975

Narodni poslanik Dragomir J. Karić u ime porodice Karić uručio je počasno odlikovanje odlazećem ambasadoru Sjedinjenih Država Meksika u Republici Srbiji Hoseu Evaristu Ramonu Šalotlu Ramiresu. Po tradiciji porodica Karić uvaženim diplomatama dodeljuje porodično odlikovanje a Ramirezu je ono dodeljeno zbog ogromne angažovanosti u jačanju prijateljstva i saradnje između srpskog i naroda Meksika.

Uručujući priznanje, poslanik Karić zahvalio je ambasadoru Ramiresu na svemu što je učinio za Srbiju sa pozicije na kojoj se nalazio tokom svog mandata, posebno naglasivši njegovu ulogu u principijelnom stavu Meksika da glasa protiv članstva tzv. Kosova u UNESKU. Zamolio je odlazećeg diplomatu da nikada ne zaboravi na državu u kojoj je službovao kao i da nastavi sa svojom diplomatskom aktivnošću tako što će sada biti dobar ambasador i promoter Srbije u Meksiku.
IMG_2402

Ceremonija uručenje ordena održana je u ambasadi Indonezije a svečani, oproštajni ručak u čast ambasadora Meksika priredio NJ. E. Harry R. J. Kandau, ambasador Republike Indonezije.

Osim predstavnika diplomatskog kora svečanosti je prisustvovao i direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić.
IMG_2381

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime