Антологија Дивне Љубојевић на Белом двору

0
2479

Дивна Љубојевић промовисала је свој нови компилацијски ЦД „Антологија најлепше духовне музике православног истока“ (ПГП РТС) у Белом двору у Београду. Домаћини промоције били су Њихова краљевска височанства престолонаследник Александар и принцеза Катарина Карађорђевић.

Како је на промоцији најављено, Дивна ће концертно промовисати Антологију, и обележити 25 година рада са својим хором „Мелоди“, 21. априла у Центру „Сава“ у Београду. Концерт носи назив „Београд у сусрет Васкрсу“.
IMG_2265

Кратку уводну реч одржао је домаћин манифестације, престолонаследник Александар Карађорђевић, који је изразио задовољство што је Дивна одлучила да ЦД промовише управо у Белом двору.

ЦД Антологија најлепше духовне музике православног истока представља пресек онога што је Дивна снимала у протеклих четврт века. Реч је о 23 најлепша дела српске, византијске и православне културне баштине. Певачица анђеоског гласа до сада је објавила чак 22 албума.
IMG_2300
„Дивнино певање је пример љубави човека према Богу и божје љубави према човеку. То је земаљски исечак музике са неба. Са страхопоштовањем и радошћу се препуштам овој музици“, рекла је композитор и члан САНУ Исидора Жебељан.

На крају промоције, Дивна и „Мелоди“ су подарили присутнима извођења уживо неколико композиција са Антологије – њихови продуховљени гласови величанствено су испунили здање Белог двора.

Промоцији су присуствовале бројне званицама, међу којима су били представници дипломатског кора и бројне угледне личности из уметничке струке и културног и јавног живота, као што су народни посланик Драгомир Ј. Карић, Момчило Бајагић Бајага, Душан Савић са супругом Марином Рајевић Савић, Небојша Антонијевић, Воја Аралица, Велимир Веља Павловић, Лена Ковачевић, Срђан Шапер, Предраг Марковић…

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име