Antologija Divne Ljubojević na Belom dvoru

0
2464

Divna Ljubojević promovisala je svoj novi kompilacijski CD „Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka“ (PGP RTS) u Belom dvoru u Beogradu. Domaćini promocije bili su Njihova kraljevska visočanstva prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević.

Kako je na promociji najavljeno, Divna će koncertno promovisati Antologiju, i obeležiti 25 godina rada sa svojim horom „Melodi“, 21. aprila u Centru „Sava“ u Beogradu. Koncert nosi naziv „Beograd u susret Vaskrsu“.
IMG_2265

Kratku uvodnu reč održao je domaćin manifestacije, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, koji je izrazio zadovoljstvo što je Divna odlučila da CD promoviše upravo u Belom dvoru.

CD Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka predstavlja presek onoga što je Divna snimala u proteklih četvrt veka. Reč je o 23 najlepša dela srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine. Pevačica anđeoskog glasa do sada je objavila čak 22 albuma.
IMG_2300
„Divnino pevanje je primer ljubavi čoveka prema Bogu i božje ljubavi prema čoveku. To je zemaljski isečak muzike sa neba. Sa strahopoštovanjem i radošću se prepuštam ovoj muzici“, rekla je kompozitor i član SANU Isidora Žebeljan.

Na kraju promocije, Divna i „Melodi“ su podarili prisutnima izvođenja uživo nekoliko kompozicija sa Antologije – njihovi produhovljeni glasovi veličanstveno su ispunili zdanje Belog dvora.

Promociji su prisustvovale brojne zvanicama, među kojima su bili predstavnici diplomatskog kora i brojne ugledne ličnosti iz umetničke struke i kulturnog i javnog života, kao što su narodni poslanik Dragomir J. Karić, Momčilo Bajagić Bajaga, Dušan Savić sa suprugom Marinom Rajević Savić, Nebojša Antonijević, Voja Aralica, Velimir Velja Pavlović, Lena Kovačević, Srđan Šaper, Predrag Marković…

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime