PANČEVO SE BUDI! Gradski odbor je doneo dve zanimljive odluke

0
2160

Pančevci, članovi PSS- BK,  nisu zadovoljni dosadašnjim rezultatima. Iako u nekompletnom sastavu, Gradski odbor je doneo dve zanimljive odluke. Jedna je da svaki član  sam odabere mesne zajednice u kojima će formirati mesne odbore. A druga –  da  mesni odbori ubuduće,  prema broju članstva, delegiraju svoje predstavnike u opštinskoj skupštini i na taj način utiču i na izbor Gradskog odbora.

Suština njihove ocene slabosti u dodsadašnjem radu vide u tome da teritorijalne organizacije nedovoljno rade na konkretizovanju programskih ciljeve sopstvene sredine. Pre svega, u onom što bi podstaklo građane u lokalnim sredinama  da se  ne samo kritički odnose prema radu lokalnih organa vlasti, već i podrže i podstiču sugrađane da ne posustanu u akcijama koje su već stekle i šira priznanja i interesovanje.

Članovi Gradskog odbora  smatraju da mora da postoji neposredniji  odnos sa Centralom. Pogotovo kada je reč o akcijama  koje su već stekle visoku ocenu javnosti. Konkretno, ukazano je da bi  “Raspevano proleće“ , koje okuplja muzičke talente školskog uzrasta,  moglo da bude podstrek i za slične akcije u drugim gradovima i opštinama.   „Raspevano proleće“,koje je   osmislio    Boris Matijević, član GO PSS- BK i direktor pančevačke muzičke škole u penziji,   moglo bi da bude  neka vrsta   „zaštitinog znaka“   POKRETA SNAGA SRBIJE, kada je reč o brizi o mladom naraštaju , jer je PSS- BK i inače prepoznatljiv po tome što   gaji kult porodice,  a Bogoljub Karić  programske ciljeve najčešće  definiše  rečima  da – Srbija radi, gradi i rađa!

Otuda „buđenje“ Pančevaca  ima jasan cilj – stvoriti organizaciju u svakoj mesnoj zajednici, programski se orijentisati ne samo na opšte ciljeve, već ugraditi u svoje programe rada i  ono što je od interesa građana  lokalne zajednice i na taj način će se  PSS-BK razlikovati od drugih političkih stranaka i brojčana jačati.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime