ПАНЧЕВО СЕ БУДИ! Градски одбор је донео две занимљиве одлуке

0
2340

Панчевци, чланови ПСС- БК,  нису задовољни досадашњим резултатима. Иако у некомплетном саставу, Градски одбор је донео две занимљиве одлуке. Једна је да сваки члан  сам одабере месне заједнице у којима ће формирати месне одборе. А друга –  да  месни одбори убудуће,  према броју чланства, делегирају своје представнике у општинској скупштини и на тај начин утичу и на избор Градског одбора.

Суштина њихове оцене слабости у додсадашњем раду виде у томе да територијалне организације недовољно раде на конкретизовању програмских циљеве сопствене средине. Пре свега, у оном што би подстакло грађане у локалним срединама  да се  не само критички односе према раду локалних органа власти, већ и подрже и подстичу суграђане да не посустану у акцијама које су већ стекле и шира признанја и интересованје.

Чланови Градског одбора  сматрају да мора да постоји непосреднији  однос са Централом. Поготово када је реч о акцијама  које су већ стекле високу оцену јавности. Конкретно, указано је да би  “Распевано пролеће“ , које окупља музичке таленте школског узраста,  могло да буде подстрек и за сличне акције у другим градовима и општинама.   „Распевано пролеће“,које је   осмислио    Борис Матијевић, члан ГО ПСС- БК и директор панчевачке музичке школе у пензији,   могло би да буде  нека врста   „заштитиног знака“   ПОКРЕТА СНАГА СРБИЈЕ, када је реч о бризи о младом нараштају , јер је ПСС- БК и иначе препознатљив по томе што   гаји култ породице,  а Богољуб Карић  програмске циљеве најчешће  дефинише  речима  да – Србија ради, гради и рађа!

Отуда „буђење“ Панчеваца  има јасан циљ – створити организацију у свакој месној заједници, програмски се оријентисати не само на опште циљеве, већ уградити у своје програме рада и  оно што је од интереса грађана  локалне заједнице и на тај начин ће се  ПСС-БК разликовати од других политичких странака и бројчана јачати.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име