PANČEVO IDE NAPRED

0
2610

Takvi su Pančevci. Kada se jednom trgnu iz polusna, onda ih ne mogu da zadrže ni vreline, ni kiše, ni godišnji odmori. Ni poljoprivredni radovi, koji nekima je izgovor da su „zadremali“, bez obzira što  je i Pančevo okruženo mesnim zajenicama  sa velikim površinama zemlje. Iako bez prostorija, oni već treću nedelju uzastopno održavaju Gradski odbor PSS – BK i to ne tek da bi imali koji zapisnik više na broju, već stalno dele zadatke i kontrolišu da li je urađeno ono što su se dogovorili na prethodnom skupu.

Ovog puta su formirali inicijativne odbore Saveta žena i Kluba mladih, ali i bez malo u svim mesnim zajednicma ne samo predsednike mesnih odbora, već je uslov da u odboru bude najmanje pet članova!

Dakle, kompletirali su svoju organizacionu stgrukturu. Od mladih očekuju da pokrenu i one koji se još nisu priključili radu, kao da su izbori na pragu. I bez šale, stvari su uzele u svoje ruke uglavnom žene. I od  žena,pre svega, pre svega zatražili  da osmisle program humanitarnog rada. Jer, sve ostalo , kada je reč o ženskoj populaciji, a odnosi se na politički rad, već je u njihovim rukama. I kako su žene uzele stavr u svoje ruke, Pančevo se prvo probudila, a sada nametnulo tempo kojim će uskoro da stignu možda i Suboticu. I tamo je žena na čelu Gradskog odbora.

Centralna tema ovog puta je bila formiranje mesnih odbora. Pančevci nisu prihvatili sugestiju da u ovom trenutku imenuju ili biraju predsednike mesnih odbra, već su im postavili uslov, da imaju makar pet članova u mesnom odboru. I uspeli su u skoro svim mesnim zajednicama u : Gornjem gradu, Glognju, Mladosti, Centru, “Tesli“, Strelištu, Kotežu, Vojilovici, Omoljici, Banatskom Novom Selu, Starčevu, nemaju svih pet u Ivanovu, Jabuci i Kačarevu.

I ne bi Pančevo bilo Pančevo, da se nije bavilo i kulturom. Član Gradskog odbora Boris Matijašević  je pre početka sastanka  svima podelio fotokopije pojenja iz 15 veka na grčkom i starslovenskom i otpevao, dokazujući da naša kulturna blaga i na ovom prostoru datiraju iz tog vremena.

Posebno priznanje za oživljen rad u Pančevu nesumljivo pripada potpredsednici Gradskog odbora  Jelici Stojnov Milošević.

Skupu su prisustvovali i dvojica iz Alibunara, među njima i predsednik  Tihomir Bitević.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime