ПАНЧЕВО ИДЕ НАПРЕД

0
2634

Такви су Панчевци. Kада се једном тргну из полусна, онда их не могу да задрже ни врелине, ни кише, ни годишњи одмори. Ни пољопривредни радови, који некима је изговор да су „задремали“, без обзира што  је и Панчево окружено месним зајеницама  са великим површинама земље. Иако без просторија, они већ трећу недељу узастопно одржавају Градски одбор ПСС – БК и то не тек да би имали који записник више на броју, већ стално деле задатке и контролишу да ли је урађено оно што су се договорили на претходном скупу.

Овог пута су формирали иницијативне одборе Савета жена и Клуба младих, али и без мало у свим месним заједницма не само председнике месних одбора, већ је услов да у одбору буде најмање пет чланова!

Дакле, комплетирали су своју организациону стгруктуру. Од младих очекују да покрену и оне који се још нису прикључили раду, као да су избори на прагу. И без шале, ствари су узеле у своје руке углавном жене. И од  жена,пре свега, пре свега затражили  да осмисле програм хуманитарног рада. Јер, све остало , када је реч о женској популацији, а односи се на политички рад, већ је у њиховим рукама. И како су жене узеле ставр у своје руке, Панчево се прво пробудила, а сада наметнуло темпо којим ће ускоро да стигну можда и Суботицу. И тамо је жена на челу Градског одбора.

Централна тема овог пута је била формирање месних одбора. Панчевци нису прихватили сугестију да у овом тренутку именују или бирају председнике месних одбра, већ су им поставили услов, да имају макар пет чланова у месном одбору. И успели су у скоро свим месним заједницама у : Горњем граду, Глогњу, Младости, Центру, “Тесли“, Стрелишту, Котежу, Војиловици, Омољици, Банатском Новом Селу, Старчеву, немају свих пет у Иванову, Јабуци и Качареву.

И не би Панчево било Панчево, да се није бавило и културом. Члан Градског одбора Борис Матијашевић  је пре почетка састанка  свима поделио фотокопије појења из 15 века на грчком и старсловенском и отпевао, доказујући да наша културна блага и на овом простору датирају из тог времена.

Посебно признање за оживљен рад у Панчеву несумљиво припада потпредседници Градског одбора  Јелици Стојнов Милошевић.

Скупу су присуствовали и двојица из Алибунара, међу нјима и председник  Тихомир Битевић.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име