Богољуб Карић: Србија је кренула фантастично, јер Вучић као визионар покреће све

0
2064

„Београд на води“ представља један од највећих пројеката, не само у региону, већ и шире у Европи, рекао је данас Богољуб Карић, председник „Покрета снага Србије“ и истакао да је прва кула врло брзо изграђена и отворена за прве станаре.

„Данас тако великих пројеката нема“, истакао је Карић у изјави Тањугу и додао да „Београд на води“ даје огромну туристичку, пословну, економску и привредну шансу за развој, не само Београда, него целе Србије.

„Неће постојати ниједан велики светски бизнисмен који неће доћи у Београд да обиђе и види шта смо ми у Србији направили. Захваљујући председнику Александру Вучићу његовим напорима, визији и харизми, Србија се у потпуности мења“, казао је Карић.

Упоређујући данашњу Србију, која на челу има Александра Вучића, са Србијом од пре пет година, Карић је рекао да се примећују велике промене и истакао да се данас отвара много нових фабрика, доводе се изузетно познати светски брендови у нашу земљу…

„И што је најважније, Вучић води стратегију да се не запостави ниједан регион у земљи, ниједно место, него правилно распоређује развој за разлику од ранијих политичара, који су запостављали све друге делове земље због Београда. Он води рачуна и о Краљеву, Чачку, Нишу, Зрењанину, Суботици, Новом Саду, Лесковцу, Бору, Мајданпеку, о сваком граду у Србији, не запостављајући ни север Косова и Метохије да се и тамо што више српских компанија укључи у заједничким предузећима са Србима са КиМ“, рекао је Карић.

Он је истакао да је то нова стратегија коју је поставио председник Вучић на нашим просторима и додао да Србија нема конкуренцију у политичком смислу у региону.

Према његовим речима, из тог разлога не чуди што је председник Вичић драг гост и председника Русије, И Кине, и канцелара Немачке и Индије и што је радо виђен гост код свих тих званичника и на западу и истоку, на северу и југу.

„Ми треба да знамо да нисмо ни Немачка, ни Америка, а данас смо дошли у позицију као да је наш председник, председник Немачке или Америке, такво уважавање данас имамо у свету“, казао је. Навео је да не осуђује оне који су сумњали у пројекат „Београд на води“, из разлога што је, према његовим речима, Србија 30 година била у економском и политичком хаосу.

„Појавом Вучића ми данас имамо перспективу коју нико у региону нема. Имамо стабилну економску ситуацију, боримо се да буде најбоља, далеко смо од онога што би требало да имају наши људи, да буде што више запослених и да имају плате по хиљаду евра. То је циљ којем тежимо и који ћемо остварити сигурно“, казао је Карић.

Додао је да имамо и стабилну безбедносну ситуацију, те да су на тај начин створени услови за даљи развој земље и истакао да није лако, те да је потребан огроман рад и улагање, што својим примером показује И председник Србије.

„На нама је да максимално следимо то, учествујемо у томе и помогнемо колико ко може. Неко може више, неко мање, али најважније да неверне Томе и критичаре који чим се нешто предложи кажу да ништа од тога неће бити, разуверимо. Итекако ће бити, све ће бити, не иде ништа брзо, али ево имамо прву кулу за три године и сада ће то бити све више свакога дана“, казао је Карић.

Наводећи да он „гради милионе квадратних метара“ и да зна како изгледа тај посао, Карић је казао да ће након што је прва кула завршена сада све кренути брже, те да ће Београд имати и метро који је обећан, а да ће све месне заједнице имати и канализације и путеве и улице и школе и нове дечије вртиће.

„Србија је кренула фантастично, јер Вучић као визионар покреће све“, закључио је Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име