Bogoljub Karić: Srbija je krenula fantastično, jer Vučić kao vizionar pokreće sve

0
1914

„Beograd na vodi“ predstavlja jedan od najvećih projekata, ne samo u regionu, već i šire u Evropi, rekao je danas Bogoljub Karić, predsednik „Pokreta snaga Srbije“ i istakao da je prva kula vrlo brzo izgrađena i otvorena za prve stanare.

„Danas tako velikih projekata nema“, istakao je Karić u izjavi Tanjugu i dodao da „Beograd na vodi“ daje ogromnu turističku, poslovnu, ekonomsku i privrednu šansu za razvoj, ne samo Beograda, nego cele Srbije.

„Neće postojati nijedan veliki svetski biznismen koji neće doći u Beograd da obiđe i vidi šta smo mi u Srbiji napravili. Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću njegovim naporima, viziji i harizmi, Srbija se u potpunosti menja“, kazao je Karić.

Upoređujući današnju Srbiju, koja na čelu ima Aleksandra Vučića, sa Srbijom od pre pet godina, Karić je rekao da se primećuju velike promene i istakao da se danas otvara mnogo novih fabrika, dovode se izuzetno poznati svetski brendovi u našu zemlju…

„I što je najvažnije, Vučić vodi strategiju da se ne zapostavi nijedan region u zemlji, nijedno mesto, nego pravilno raspoređuje razvoj za razliku od ranijih političara, koji su zapostavljali sve druge delove zemlje zbog Beograda. On vodi računa i o Kraljevu, Čačku, Nišu, Zrenjaninu, Subotici, Novom Sadu, Leskovcu, Boru, Majdanpeku, o svakom gradu u Srbiji, ne zapostavljajući ni sever Kosova i Metohije da se i tamo što više srpskih kompanija uključi u zajedničkim preduzećima sa Srbima sa KiM“, rekao je Karić.

On je istakao da je to nova strategija koju je postavio predsednik Vučić na našim prostorima i dodao da Srbija nema konkurenciju u političkom smislu u regionu.

Prema njegovim rečima, iz tog razloga ne čudi što je predsednik Vičić drag gost i predsednika Rusije, I Kine, i kancelara Nemačke i Indije i što je rado viđen gost kod svih tih zvaničnika i na zapadu i istoku, na severu i jugu.

„Mi treba da znamo da nismo ni Nemačka, ni Amerika, a danas smo došli u poziciju kao da je naš predsednik, predsednik Nemačke ili Amerike, takvo uvažavanje danas imamo u svetu“, kazao je. Naveo je da ne osuđuje one koji su sumnjali u projekat „Beograd na vodi“, iz razloga što je, prema njegovim rečima, Srbija 30 godina bila u ekonomskom i političkom haosu.

„Pojavom Vučića mi danas imamo perspektivu koju niko u regionu nema. Imamo stabilnu ekonomsku situaciju, borimo se da bude najbolja, daleko smo od onoga što bi trebalo da imaju naši ljudi, da bude što više zaposlenih i da imaju plate po hiljadu evra. To je cilj kojem težimo i koji ćemo ostvariti sigurno“, kazao je Karić.

Dodao je da imamo i stabilnu bezbednosnu situaciju, te da su na taj način stvoreni uslovi za dalji razvoj zemlje i istakao da nije lako, te da je potreban ogroman rad i ulaganje, što svojim primerom pokazuje I predsednik Srbije.

„Na nama je da maksimalno sledimo to, učestvujemo u tome i pomognemo koliko ko može. Neko može više, neko manje, ali najvažnije da neverne Tome i kritičare koji čim se nešto predloži kažu da ništa od toga neće biti, razuverimo. Itekako će biti, sve će biti, ne ide ništa brzo, ali evo imamo prvu kulu za tri godine i sada će to biti sve više svakoga dana“, kazao je Karić.

Navodeći da on „gradi milione kvadratnih metara“ i da zna kako izgleda taj posao, Karić je kazao da će nakon što je prva kula završena sada sve krenuti brže, te da će Beograd imati i metro koji je obećan, a da će sve mesne zajednice imati i kanalizacije i puteve i ulice i škole i nove dečije vrtiće.

„Srbija je krenula fantastično, jer Vučić kao vizionar pokreće sve“, zaključio je Karić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime