Јубиларну десету “кајсијаду” посетио и посланик Карић са сарадницима! (ВИДЕО)

0
2513

Чачак – Миоковци су оправдали свој епитет и доказали зашто се баш то село назива престоницом српске кајсије.

Јубиларну десету “кајсијаду” свечано је отворио градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

“Кајсија је још један српски бренд, и морамо се потрудити да постане још познатија како на европском, тако и на светском тржишту. Миоковци су село са највише потенцијала за узгој овог воћа, јер се овде налази 200 хектара засада. Иако временски услови на почетку године нам нису ишли на руку, вредни воћари успели су да произведу завидан род. Надамо се бољим годинама за српску кајсију и бољој заради, да сав труд и напор марљивих Миоковчана не буде ненаграђен”, изјавио је Тодоровић.

Кајсијаду нису пропустили ни људи из локалних самоуправа Краљева, председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић,  народни посланик Марко Парезановић, али и Драгомир Ј. Карић са сарадницима.

Свечаном отварању манифестације “Дани српске кајсије” присуствовао је велики број посетилаца, који су уживали уз богат културно – уметнички програм, али и испод шатре, уз незаобилазно печење и уз хитове Халида Муслимовића.

Сви они који се баве гајењем овог воћа, могли су да погледају, купе и да се упознају са најновијом опремом, механизацијом и репроматеријалом.

Предавање око производње, на тему „Болести и штеточине кајсије” одржала је Марија Колунџија, инжињер заштите биља.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име