Отворена изложба фотографија „Српско војно гробље у Алжиру – Дели Ибрахим“

0
2252

Поводом обележавања, Дана примирја у Првом светском рату, у Дому Народне скупштине отворена је изложба фотографија „Српско војно гробље у Алжиру – Дели Ибрахим“, аутора Стевана Лабудовића.

Изложбу су отворили председница Народне скупштине Маја Гојковић и амбасадор Народне Демократске Републике Алжира Њ.Е. Aбделхамид Шебшуб, а присутнима се обратио и аутор изложених фотографија Стеван Лабудовић.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић захвалила је Демократској Народној Републици Алжир, што је у сарадњи са амбасадом Србије, помогла да ово гробље опстане и очува сећање на српске хероје, као и на важан део српске историје и нагласила да су односи две земље увек били пријатељски.

„Желим посебно да истакнем да је и господин Стеван Лабудовић додатна спона која повезује два народа. Можемо бити поносни на човека који је и сам учествовао у алжирској револуцији, друговао са великанима алжирске историје и притом камером бележио непроцењиво важне делове историје Алжира, чувајући их од заборава. Време којег се присећамо овом изложбом било је обележено великом храброшћу и херојством наших предака, који су имали снаге да прођу Голготу бранећи свој народ и идеју слободе“, навела је председница Народне скупштине.

Амбасадор Народне Демократске Републике Алжира Њ. Е. Aбделхамид Шебшуб захвалио је председници Народне скупштине на могућности да ова изложба буде организована баш у Дому Народне скупштине. Он је оценио да је тиме Народна скупштина отворила једну нову страницу историје и уочи дана када је склопљено примирје оживела сећање на храбре борце за слободу и достојанство. „Ово је прилика да се ода почаст Стевану Лабудовићу који својим објективом овековечује људске судбине, па и онда када то чини као и овде кроз фотографије нанизаних гробова у алжирској земљи“, навео је амбасадор Шебшуб.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име