Гојковић примила делегацију Индонезије (ФОТО/ВИДЕО)

0
2213

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић примила је делегацију Индонезије, коју предводи заменик министра спољних послова те државе Абдурахман Фахир.

Гојковић је захвалила Индонезији на подршци Србији током јучерашњег гласања на Генералној конференцији УНЕСКА и истакла да је и тиме што је Индонезија гласала против уласка тзв. Косова у УНЕСКО потврдила пријатељство са нашом земљом. Гојковић је нагласила да су односи Србије и Индонезије традиционално добри и да постоји обострани интерес да се унапреде како на међупарламентарном нивоу, у сарадњи радних тела и група пријатељства, тако и у области економије.

Састанку су присуствовали потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић, председница групе пријатељства са Индонезијом Александра Томић и чланови групе пријатељства, међу којима и Драгомир Ј. Карић као и представници верских заједница.

Фахир је рекао да је посебно важно развијати трговинску и економску сарадњу две државе и нагласио да за то има потенцијала. Фахир је напоменуо да су управо пријатељски и добри политички односи значајан капитал за унапређење економских односа.

Делегација Индонезије у Србији борави у оквиру трећег билатералног међуверског дијалога Србије и Индонезије.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име