Gojković primila delegaciju Indonezije (FOTO/VIDEO)

0
1978

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković primila je delegaciju Indonezije, koju predvodi zamenik ministra spoljnih poslova te države Abdurahman Fahir.

Gojković je zahvalila Indoneziji na podršci Srbiji tokom jučerašnjeg glasanja na Generalnoj konferenciji UNESKA i istakla da je i time što je Indonezija glasala protiv ulaska tzv. Kosova u UNESKO potvrdila prijateljstvo sa našom zemljom. Gojković je naglasila da su odnosi Srbije i Indonezije tradicionalno dobri i da postoji obostrani interes da se unaprede kako na međuparlamentarnom nivou, u saradnji radnih tela i grupa prijateljstva, tako i u oblasti ekonomije.

Sastanku su prisustvovali potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić, predsednica grupe prijateljstva sa Indonezijom Aleksandra Tomić i članovi grupe prijateljstva, među kojima i Dragomir J. Karić kao i predstavnici verskih zajednica.

Fahir je rekao da je posebno važno razvijati trgovinsku i ekonomsku saradnju dve države i naglasio da za to ima potencijala. Fahir je napomenuo da su upravo prijateljski i dobri politički odnosi značajan kapital za unapređenje ekonomskih odnosa.

Delegacija Indonezije u Srbiji boravi u okviru trećeg bilateralnog međuverskog dijaloga Srbije i Indonezije.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime