Делегација Националног савета за родну политику у оквиру Савета министара Републике Белорусије у посети Народној скупштини

0
2148

Делегација Националног савета за родну политику у оквиру Савета министара Републике Белорусије сусрела се са представницима Посланичке групе пријатељства Србије са Белорусијом.

Председник Групе са Белорусијом Драгомир Ј. Карић истакао је том приликом да је привредна сарадња Србије и Белорусије на високом нивоу, као и да има места за њено даље унапређење.

„Што више будемо радили на јачању економских веза, то ће сарадња наших земаља бити боља и на добробит наших грађана“ закључио је Карић.

Члан ПГП са Белорусијом и потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић истакао је да је Република Србија кандидат за члана Европске уније и то је њено стратешко опредељење.

„Србија не жели да раскине односе са искреним пријатељима, што белоруски народ јесте, и у шта смо последњих година имали прилике да се уверимо, па и данас када је гласала против пријема Косова у УНЕСКО“, истакао је Арсић.

Он је тим поводом захвалио у име Народне скупштине делегацији Белорусије и поновио да је Белорусија тиме показала према Србији искрено пријатељство. Он је изразио наду да ће политички и економски односи Србије и Белорусије бити унапређени на обострану корист.

Ирина Петкун, члан Савета Републике Белорусије, која је предводила делегацију Националног савета за родну политику у оквиру Савета министара Републике Белорусије истакла је у разговору са члановима ПГП са Белорусијом да ће се поред привредне, унапредити и културна сарадња две земље. Она је изразила задовољство што Србија подржава иницијативе Белорусије у Уједињеним нацијама, посебно иницијативу која се односила на трговину људима. Такође, изразила је наду да ће унапређењу односа Србије и Белорусије допринети и посета председника Србије њеној земљи.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име