Delegacija Nacionalnog saveta za rodnu politiku u okviru Saveta ministara Republike Belorusije u poseti Narodnoj skupštini

0
1984

Delegacija Nacionalnog saveta za rodnu politiku u okviru Saveta ministara Republike Belorusije susrela se sa predstavnicima Poslaničke grupe prijateljstva Srbije sa Belorusijom.

Predsednik Grupe sa Belorusijom Dragomir J. Karić istakao je tom prilikom da je privredna saradnja Srbije i Belorusije na visokom nivou, kao i da ima mesta za njeno dalje unapređenje.

„Što više budemo radili na jačanju ekonomskih veza, to će saradnja naših zemalja biti bolja i na dobrobit naših građana“ zaključio je Karić.

Član PGP sa Belorusijom i potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić istakao je da je Republika Srbija kandidat za člana Evropske unije i to je njeno strateško opredeljenje.

„Srbija ne želi da raskine odnose sa iskrenim prijateljima, što beloruski narod jeste, i u šta smo poslednjih godina imali prilike da se uverimo, pa i danas kada je glasala protiv prijema Kosova u UNESKO“, istakao je Arsić.

On je tim povodom zahvalio u ime Narodne skupštine delegaciji Belorusije i ponovio da je Belorusija time pokazala prema Srbiji iskreno prijateljstvo. On je izrazio nadu da će politički i ekonomski odnosi Srbije i Belorusije biti unapređeni na obostranu korist.

Irina Petkun, član Saveta Republike Belorusije, koja je predvodila delegaciju Nacionalnog saveta za rodnu politiku u okviru Saveta ministara Republike Belorusije istakla je u razgovoru sa članovima PGP sa Belorusijom da će se pored privredne, unaprediti i kulturna saradnja dve zemlje. Ona je izrazila zadovoljstvo što Srbija podržava inicijative Belorusije u Ujedinjenim nacijama, posebno inicijativu koja se odnosila na trgovinu ljudima. Takođe, izrazila je nadu da će unapređenju odnosa Srbije i Belorusije doprineti i poseta predsednika Srbije njenoj zemlji.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime