Посланик Карић подржао акцију „Једно дрво за једног ратника“ (ФОТО/ВИДЕО)

0
2412

Министар правде Србије Никола Селаковић позвао је министре, државне секретаре, посланике и све запослене у државној управи да засаде по једно стабло и тако се придруже акцији „Једно дрво за једног ратника“ чији је циљ да подсети на страдале Србе у Првом светском рату.

„У периоду који је пред нама, у наредне четири године поводом обележавања стогодишњице Првог светског рата да посадимо милион и 300.000 стабала као спомен Србима који су своје животе дали у том рату“, рекао је Селаковић новинарима на Авали, где је данас оргазована акција пошумљавања.

Он је навео да су до сада особе на извршењу затворске казне задужене за садњу, а да су до сада засадиле више од 106.000 стабала на 34 локације.

Председник Комисије за контролу извршења кривичних санкција Мехо Омеровић казао је да је акција историјска и политичка, али пре свега људска, и изразио жаљење што се данашњем засађивању придружило само четири од 14 посланичких група.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке (СНС) Зоран Бабић упутио је апел осталим посланицима да „мање користе микрофон и више узму мотику“ и похвалио посланике који су се данас придружили акцији.

Акцију „Једно дрво за једног ратника“ подржао је и народни посланик Драгомир Ј. Карић који је на Авали посадио бор.

Акција је почела 2014. године, а прво дрво засађено је на планини Цер где је српска војска извојевала своју прву победу у Првом светском рату.

IMG_0133

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име