Алжир и Србија настављају да јачају међусобну сарадњу и солидарност

0
2513

Поводом националног празника Алжира и обележавања 1.новембра 1954.године, дана када је отпочео народноослободилачки рат, Њ. Е..амбасадор Народне Демократске Републике Алжир у Србији, Абделхамид Шебшуб, уприличио је свечани пријем у хотелу “Хајат” у Београду.

Пријему су присуствовали представници дипломатског кора, јавне личности из политичко и културног живота наше земље, чланови Друштва пријатеља Алжира и бројне друге званице.

Свечаност је започела уз звуке државних химни Алжира и Србије.

Присутнима се потом обратио амбасадор Алжира Абделхамид Шебшуб који том приликом казао да дан почетка народноослободилачког рата народ Алжира подсећа и на подршку коју су бивша Југославија и српски народ пружили борби алжирског народа.

“Бивша Југославија била је прва европска држава која је 1959.године признала привремену Владу Алжира и ми смо захвални српском народу на политичкој и дипломатској подршци коју је пружао нашој народноослободилачкој борби. Пријатељство искаљено у ратним годинама представља веома чврст темељ на коме Алжир и Србија данас настављају да јачају међусобну сарадњу и солидарност”, напоменуо је Шебшуб.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име